Vanaf vandaag elke dag LIVE Japa met de Meester

We kennen japa als een techniek om de mind te kalmeren en dit doen we door voortdurend een Goddelijke Naam te chanten.

Vanaf vandaag om 11:30 uur leidt Paramahamsa Vishwananda live een japa-sessie en nodigt iedereen uit om elke dag mee te doen!

Guruji heeft gezegd: ‘Doe japa. Op deze manier verspil je je tijd niet met negatieve gedachten en negatief worden. Je zult innerlijk in het Godsbewustzijn groeien. De Goddelijke kwaliteiten binnenin je zullen toe gaan nemen.

Neem deel aan de live-sessie van Paramahamsa Vishwananda’s Facebook-pagina:
https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda

oṁ namo nārāyaṇāya

IK GEEF MIJ VOLLEDIG AAN DE ENE DIE IN ALLES VERBLIJFT EN IN WIE ALLE DINGEN VERBLIJVEN.

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/213109549764083/
Zorg ervoor dat je op ‘like’ en ‘follow’ klikt en zet je meldingen aan om alle herinneringen en updates te krijgen als ze zich voordoen!

Paramahamsa Vishwananda legde enige tijd geleden tijdens de satsang in Bellingham meer uit over de betekenis van de mantra oṁ namo nārāyaṇāya.

“Ik zou hier uren over kunnen spreken.

oṁ kent vele betekenissen. oṁ staat voor prana, wat de kosmische innerlijke levensenergie is.

De van oṁ betekent de Jivatma, de ziel. Narayana is de Hoogste Heer.

namo betekent: Ik heb geen Meesterschap. God is de enige Meester. Jullie zeggen: “Ik ben de Meester over mijn leven.” Dat zou betekenen dat je kunt doen wat je wilt, alles zou voor jou mogelijk moeten zijn. Als je dit Meesterschap niet hebt, kun je niet doen wat je wilt. Kun jij jezelf dwingen ergens van te houden, als je er niet van houdt? Dit is tegen jouw natuur. Van iets of iemand houden, betekent dat er een gevoel bij komt kijken, wat een emotie is en daar ben jij niet de baas over.

namo betekent dat je nergens Meesterschap over hebt. Dat heeft God, Narayana.

In het woord nārāyaṇāya zit zowel de schepping, als dat wat niet gecreëerd is.
Nārāyaṇāya is oneindig. Nārā betekent zonder einde.
Nārāyaṇāya is in jou, het is jouw ziel, die niet geschapen, oneindig en eeuwig is. Jouw ziel verblijft namelijk eeuwig in Zijn lichaam.

āyaṇā betekent waar de ziel, die eeuwig is, verblijft. Het heeft nog een andere betekenis; Narayana, het oneindige, de Hoogste Heer, verblijft in Zijn creatie. De hele schepping verblijft in Zijn kosmische lichaam en Hij verblijft in jou.

oṁ namo nārāyaṇāya betekent: Eerbiedige groeten aan Hem die alomtegenwoordig is. Ik neem mijn toevlucht tot Hem, die eeuwig is.

Het is een mantra die vrede brengt. Tegenwoordig is dit zeer belangrijk. De mantra brengt vrede in de wereld. Door het chanten van deze mantra zul je alles krijgen wat je verlangt, zowel spiritueel, als materieel.”

Paramhamsa Vishwananda, Bellingham, VS, 2017