Bhagavad Gita met Padmalochana Das

Bhakti Marga nederland
Kerkstraat 2
Luttelgeest · View Map
Padmalochana Das
Donatie gewenst
Padmalochana Das geeft uitleg over de verschillende verzen van de Shreemad Bhagavad Gita.

Description

In het Bhakti Marga Centrum Luttelgeest licht Padmalochana Das verzen van de Shreemad Bhagavad Gita toe.

De Shreemad Bhagavad Gita (ook wel de Bhagavad Gita of alleen maar de Gita genoemd), is het populairste, meest gelezen en meest vereerde Hindu geschrift geworden. De titel betekent letterlijk ‘Lied van God’ en de 700 verzen maken deel uit van de epische Mahabharata van de heilige Veda Vyasa, dat 100.000 verzen telt.

In achttien veelzeggende hoofdstukken presenteert de Bhagavad Gita een tijdloos gesprek tussen Heer Krishna en de terneergeslagen en verwarde strijder Arjuna, net voor het begin van de grote Kurukshetra oorlog – de strijd tussen de rechtschapen Pandava’s en hun hebzuchtige neven, de Kaurava’s. De vragen van Arjuna en de antwoorden van Krishna onthullen de diepste kennis over het bewustzijn van de Ziel, waarbij we meeluisteren naar de verteller, Sanjaya, als hij de hele gebeurtenis aan de blinde koning, Dhritarashtra, beschrijft.

Wat Paramahamsa Vishwananda over de dieperliggende betekenis van de Bhagavad Gita zegt:

“Wanneer je aan het begin van je spirituele pad staat, heb je een strijd te voeren: je neemt alle negatieve kwaliteiten in jezelf sterker waar. Soms wek je een kwaliteit in jezelf op, die er nooit eerder was. Maar dit is de zuivering, de Kurukshetra, waar je doorheen gaat. Je legt al deze kwaliteiten één voor één bloot en transformeert ze, totdat je uiteindelijk Gods Liefde hebt, die blijft. Dit is Realisatie of Verwerkelijking: Zijn Genade ontvangen, Zijn Liefde manifesteren en Zijn Liefde uitstralen.”