KENNIS

De kennis die via Paramahamsa Vishwananda beschikbaar wordt gesteld, helpt je te beseffen wie je werkelijk bent, waar je vandaan komt en wat het werkelijke doel van je menselijk bestaan is​.

‘De mind is een vriend voor wie hem onder de knie krijgt. Maar voor hem wiens mind ongecontroleerd is, wordt hij tot zijn ergste vijand.’

Bhagavad Gita

KENNIS VAN DE MEESTER

Paramahamsa Vishwananda is een volledig Godsverwerkelijkte Meester die God innig kent door ervaring uit de eerste hand. De praktische en nuchtere manier waarop Hij de diepere waarheden en mysteries waarover in de oude geschriften wordt gesproken, onthult en deelt, maakt Zijn boeken en betogen toegankelijk en herkenbaar voor iedereen in de wereld van vandaag.

Kennis is belangrijk voor een bhakta. Het biedt de basis om het pad te begrijpen en de inspiratie om te leven, lief te hebben en in de loop van de tijd te groeien. Kennis verandert ervaringen in wijsheid.

BHAGAVAD GITA

De Bhagavad Gita onthult de waarheid van ware spiritualiteit in slechts 700 verzen en bevat alles wat je moet weten over hoe je Zelfkennis en Godskennis door middel van bhakti, het pad van devotie, kunt bereiken.

De Bhagavad Gita biedt spirituele zoekers een kaart naar de bron van de goddelijkheid. Paramahamsa Vishwananda’s eenvoudige maar elegante toelichting brengt deze tijdloze verhandeling tot leven en toont ons hoe we de wijsheid ervan in ons dagelijks leven kunnen beleven.

SHREEMAD BHAGAVATAM

Dit tijdloze geschrift opent het hart voor de Goddelijke Liefde. Het is gevuld met hartverwarmende verhalen over hoe de Allerhoogste Heer door de eeuwen incarneert om een relatie op veel verschillende manieren met Zijn devotees te kunnen onderhouden.

Paramahamsa Vishwananda heeft de oorspronkelijke 18000 verzen gedistilleerd tot de meest vertederende verhalen. Zijn inzichtelijke toelichtingen onthullen de verborgen betekenis van deze verhalen en illustreren hoe je hun kennis ter harte kunt nemen om je verder te ontwikkelen op je spirituele pad.

DUIK DIEPER IN DE KENNIS

Onze mind heeft vaak vragen en behoefte aan verduidelijking, zodat deze zich kan openstellen voor nieuwe ideeën. De Bhakti Marga-reis is niet bedoeld om je mind te overladen. Het gaat erom hem van voldoende kennis te voorzien, zodat hij een duidelijk doel krijgt en zich op de juiste dingen richt en zo boven zijn beperkingen uitstijgt.