BHUTABHRTESHWARNATH
MANDIR

De Bhutabhrteshwarnath Mandir is de naam van de tempel van de ashram ‘Shree Peetha Nilaya’ van Paramahamsa Vishwananda in Springen, Duitsland. In Nederland hebben we nog geen Bhakti Marga tempel. De Bhutabhrteshwarnath Mandir is voor Nederlanders de meest nabijgelegen tempel van Bhakti Marga.

DATUM VAN INWIJDING: juni

BHUTABHRTESHWARNATH MANDIR

De Bhutabhrteshwarnath Mandir is de mooiste hindutempel van Europa. De tempel is een levende viering van bhakti: innige toewijding aan God. De naam betekent ‘de Heer die het hele Universum voedt’ en verwijst naar Lord Narasimha (de half-mens/half-leeuw manifestatie van het Goddelijke), die evenwicht schept en bescherming biedt aan iedereen.

In deze momenteel grootste Narasimha-tempel van Europa worden elke ochtend en avond gebedsdiensten gevierd. Tijdens deze prachtige ceremonies krijg je geweldige muziek te horen, wordt er gezongen en gechant en kun je genieten van de puja’s en arati’s die worden uitgevoerd. Er bevinden zich maar liefst 10 bijzondere deities in de tempel; één daarvan is nergens anders op de wereld te vinden.

Bovendien kun je er meer dan 100 originele muurschilderingen en gebeeldhouwde reliëfs  bewonderen, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Deze buitengewone kunst is er speciaal voor ontworpen om je hart te beroeren met de lila’s van Krishna – de verhalen over de Heer en Zijn devotees uit de Srimad Bhagavatam – en de levens van de heiligen, allemaal op een manier die je niet gauw zult vergeten.

Wij hebben geen tempel; de Bhutabhrteshwarnath Mandir is voor Bhakti Marga Nederland de dichtstbijzijnde tempel.

TEMPELGEBEDEN

Elke dag kun je de gebeden livestream volgen.

}

Ochtendgebeden (dagelijks)

7:00 – 8:00 uur

op zondag om 9:00 uur

}

Avondgebeden (dagelijks)

19:00 – 20:00 uur

Maandelijkse abhishekam

Eerste zondag van de maand.
Aanvang: 7:00 uur