NEDERLANDSE LANDEN-

WEEK 2023

 

 

Dinsdag 7 Nov – Maandag 13 Nov 2023

IN ASHRAM SHREE PEETHA NILAYA – 

DUITSLAND

Neem de tijd om afstand te nemen van je dagelijkse routines en laat je elk moment Goddelijk inspireren.

Een pelgrimstocht naar Shree Peetha Nilaya (SPN) voor een landenweek biedt je een geweldige kans om dieper te ervaren wat het Bhakti-pad (pad van devotie) betekent en om tijdens je reis door anderen geïnspireerd te worden.

EEN BIJZONDERE MEESTER DIE IEDEREEN INNERLIJKE TRANSFORMATIE BRENGT

Paramahamsa Vishwananda is de revolutionaire meester van onze tijd

Paramahamsa Vishwananda (Guruji) spreekt vaak over het kennen van het werkelijke doel van het leven en het belang van het opdoen van kennis over ons spirituele pad.

Als je stevig verankerd bent op je pad, inspireert het anderen om te veranderen en helpt het iedereen om je heen spiritueel te groeien. 

Het Bhakti leven (leven in devotie) betekent dat je de Heer op de eerste plaats zet bij alles wat je doet en dat doe je door een duidelijk doel te hebben, door je kennis uit te breiden, door je regelmatig bezig te houden met spiritualiteit en trouw te zijn aan je toewijding.

WAT JE KUNT VERWACHTEN

De landenweek is opgezet om je dagelijks de vreugde en het gemak van het leven in bhakti (devotie) te laten proeven. 

Gedurende de week maak je kennis met verschillende manieren om bhakti te ervaren, uit te drukken en te ontwikkelen èn hoe je het in je levensstijl kunt integreren.

Naast tijd met Guruji kun je je horizon verbreden door middel van cursussen in elk van de vier devotionele takken van Bhakti Marga: Kennis, Yoga en Meditatie, Devotionele Kunsten en Rituelen. 

De kennis en vaardigheden die je leert, zullen je helpen je eigen unieke persoonlijke relatie met het Goddelijke te ontwikkelen en te realiseren.

EVENEMENTEN MET PARAMAHAMSA VISHWANANDA

 • Exclusieve landen Satsang & Darshan (alleen geopend voor deelnemers van de volledige landenweek)

 

 • Guruji kan ook spontane satsangs geven aan iedereen in de ashram

KENNIS

 

De kenniscursussen op beginnersniveau richten zich op de basisprincipes van de leringen van Guruji, inclusief het hindoeïsme en vaishnavisme, en hun toepassing en beoefening in het dagelijks leven. De lezingen belichten de oorspronkelijke visie van het hindoeïsme en definiëren wat het is om een ​​Vaishnava te zijn – vooral in een Bhakti Marga-context – waarbij de theologie, filosofieën en methodologieën van deze unieke stroming van het hindoeïsme worden uitgelegd.

 

De kenniscursus op semi-gevorderd niveau gaat in op Guruji’s leringen over verschillende geschriften, die Guruji van commentaar voorzien heeft. De lezingen zullen wijsheid uit de Bhagavad Gītā, Śrīmad Bhāgavatam, Nārada-bhakti-sūtra en Mukunda-mālā-stotram samenbrengen, om je te helpen de Bhakti Marga-reis beter te begrijpen en je verbinding met Guru en God te verdiepen.

YOGA & MEDITATIE

 

De yogacursus benadrukt de rol van Yoga & Meditatie op het spirituele pad. Je maakt kennis met de verschillende Bhakti Marga yoga– en meditatiepraktijken en ontvangt specifieke mudra-leringen (symbolische houding van de hand), je wordt begeleid in het beoefenen van gevorderde technieken en je krijgt een indruk van de Kriya en Bhakti Yoga filosofie.

 

Andere activiteiten zijn onder meer:

 

 • Dagelijkse OM Chanting (1 uur) voor iedereen toegankelijk
 • Maha OM Chanting met deelnemers aan de landenweek
 • Parikrama stille Japa wandeling
 • Groepsbeoefening van Atma Kriya Yoga

 

DEVOTIONELE KUNST

 

De cursus Devotionele Kunst geeft je de kans om de creatieve kant van spiritualiteit te ontdekken. In deze ervaringsgerichte cursussen kun je je liefde en toewijding uiten op een manier die jou het meest aanspreekt.

 

Opties zijn onder meer:

 

 • Bhajan (devotionele liederen) zingen
 • Meditatief schilderen
 • Mridanga (Indiase trommel)
 • Dansen voor God: beginnersniveau en semi-gevorderd niveau (*als er genoeg aanmeldingen zijn en er leraren beschikbaar zijn)

RITUELEN 

In de Rituelencursus leer je enkele basis devotionele rituelen die je thuis kunt doen. Deze rituelen zijn een essentieel onderdeel van ons Bhakti Marga-pad en elk ritueel stelt je in staat een diepere verbinding met het Goddelijke te maken.

 

Opties zijn onder meer:

 

 • Eenvoudige Yagna (vuuroffer)
 • Vedische zang
 • Bloemenmala maken (* extra €15 ter plaatse voor materialen)

DHANTERAS & DIWALI

Vier het Dhanteras-festival, inclusief het bekende lichtfestival dat bekend staat als Diwali. Tijdens dit herfstfestival nodigen we de Godin Maha Lakshmi uit om in ons hart en huis te komen. 

We bidden tot Haar om ons te helpen onze gedachten te zuiveren en vrij te laten zijn van oordeel èn Zij laat ons zien hoe we ons aan de Voeten van de Meester kunnen overgeven. 

Met Haar zegeningen kan het licht van Liefde in ons hart ontwaken, zodat het helderder in de wereld schijnt.