2016-07-24-veg recipes of indiaMeer dan 251 vegetarische recepten uit India met duidelijke foto’s en uitleg over de manier waarop het gerecht te bereiden is. De pagina en app van ‘Veg recipes of India’ en het Cutting-Chai recept zijn hieronder te vinden. Onlangs tijdens Gurupurnima verzocht Paramahamsa Sri Swami Vishwananda ons liefdevol vegetarisch te eten en Ahimasa als een innerlijke houding aan te nemen. Kijk hiervoor op eerdere blogs van deze siteZijn Tweets over dit onderwerp en meer over deze oproep van Hem.  Klik HIER om naar de pagina ‘Veg recipes of India’ te gaan . Door HIER te klikken kun je de app downloaden. Zelf is Paramahamsa Vishwananda bijvoorbeeld  gek op Chai. Voor het Cutting-Chai recept met duidelijke foto’s van de opeenvolgende handelingen, klik HIER.

Ingrediënten:

  • halve liter water
  • twee theelepels assam theeblaadjes
  • twee eetlepels suiker (naar behoefte)
  • 60 ml of 125 ml melk (naar behoefte)
  • 2 1/2 cm vers geraspte gember
  • 1/2 theelepel groene cardamon poeder (of twee peulen gestampt)

Bereiding:

  1. het hete water in een steelpan doen, voeg de suiker toe.
  2. geraspte gember toevoegen en 2 of 3 minuten laten pruttelen op een kleine vlam
  3. voeg de cardemon toe en laat het geheel nog 2 minuten trekken
  4. voeg de assam theeblaadjes toe en laat dit 5 tot 6 minuten op het vuur trekken
  5. schenk de 60 ml tot 125 ml melk (naar behoefte, hoe meer melk hoe minder sterk de thee wordt) erbij en laat dit 2 tot 3 minuten pruttelen.
  6. de vlam onder de pan uitzetten en doe de thee door een zeef
  7. serveer in een glas2016-07-24-Vishwananda chai