Onlangs zijn in Nederland een aantal mensen door Ravi Ramprogas, Atma Kriya Yoga leraar, in Atma Kriya Yoga geïnitieerd:

2016-11-2-aky-initiatie

2016-11-28-aky

Atma Kriya Yoga stamt uit de oude traditie van Kriya Yoga en Bhakti Yoga. Deze krachtige yoga- en meditatietechnieken waren in de Oudheid bij vele grote Yogi’s bekend en zijn nu opnieuw door Mahavatar Babaji en Paramahamsa Vishwananda aan de wereld beschikbaar gesteld.

Atma Kriya Yoga opent ons hart voor de transformerende kracht van liefde en helpt ons het bewustzijn van onze ziel te brengen in alles wat we doen. Door de Genade van de Shaktipat-initiatie helpen de geavanceerde technieken van Atma Kriya Yoga ons op het pad naar Godsrealisatie. Ze helpen ons bij het verbranden van karma en het zuiveren van ons denken, ons lichaam en onze geest. De beoefening ondersteunt ons bij de opbouw van een persoonlijke relatie met het Goddelijk en schenkt ons meer liefde, vreugde en verbinding met het leven zelf.

Ravi Ramprogas (in het midden op de foto’s) is onder begeleiding van Paramahamsa Vishwananda in Shree Peetha Nilaya opgeleid. Hij geeft de Shaktipat-initiatie aan toegewijden, die de tweedaagse Atma Kriya Yoga-cursus bij hem hebben doorlopen. Je kunt contact met hem opnemen via email bhaktimarganl@gmail.com of het contactformulier van deze website.

Kijk voor meer uitleg over Atma Kriya Yoga en voor alle vormen van Bhakti Marga-Sadhana op deze website.

Babaji is niemand anders dan Sri Krishna Zelf. Hij is een zodanige, enorme expressie van Liefde dat het moeilijk is dit in woorden uit te drukken. Zelfs het woord Liefde is te beperkt om uitdrukking te geven aan deze Liefde. Zoals Hij Mij eens gezegd heeft: “Als Ik dit kan bereiken, kan iedereen het bereiken.”

Paramahamsa Vishwananda