Aan het begin van het jaar 2007 schonk Paramahamsa Vishwananda door de Genade van Mahavatar Babaji, de grote, onsterfelijke Yogi uit de Himalaya’s, Atma Kriya Yoga aan de wereld.

Mahavatar Babaji, de Guru van Paramahamsa Vishwananda en de Param Guru van de Kriya Yoga traditie, legt uit dat Atma Kriya Yoga één van de meest krachtige en snelste manieren is om Eenheid met het Goddelijke te bereiken, omdat AKY (Atma Kriya Yoga) het beperkte, menselijke bewustzijn optilt naar een kosmisch bewustzijn; de eenheid tussen ons, het Atma en God, die het Paramatma is.

Atma Kriya Yoga is één van de oudere Yoga-technieken die er zijn. De technieken zijn zo krachtig dat zij oude karma’s helpen op te lossen en tegelijkertijd het bewustzijn van mensen doen ontwaken. Zij maken ons bewustzijn van het Goddelijke wakker, terwijl ze ook onze innerlijke devotie helpen ontwaken.

Atma Kriya gaat over devotie, over de Liefde die wij zijn. Dit is het doel van Atma Kriya; het ontwaken van de Opperste Liefde, de Liefde waarmee wij zijn geboren, de Liefde die diep in ons verankerd is, de essentie van ons Zelf, de essentie van ons wezen.

Atma Kriya Yoga in Nederland:

Atma Kriya Yoga is een meditatie techniek, waarin je door een gecertificeerde AKY-leraar moet worden opgeleid. Door de Genade van de Shaktipat-initiatie helpen de geavanceerde technieken van Atma Kriya Yoga de beoefenaar op het pad naar Godsrealisatie. Er zijn AKY-leraren in de hele wereld. Ravi Ramprogas is AKY-leraar in Nederland. Hij verzorgt zowel de AKY-opleiding, als de Shaktipat-initiatie. Neem voor meer informatie contact op via bhaktimarganl@gmail.com

‘Ieder moment is een Yoga-moment. Atma Kriya Yoga zorgt ervoor dat jij je elk moment bewust bent van God. AKY herinnert jou eraan dat God altijd in alle kleine dingen die je doet, aanwezig is.’