2016-08-02-surya namaskarJai Gurudev! Babaji Surya Namaskar is een gebed voor lichaam, geest en ziel. Workshop 15 augustus in Springen.

Wanneer jij deze oude groep van asanas beoefent,  zullen alle verschillende lagen van jouw wezen met elkaar verbonden worden.  Deze Babaji Surya Namaskar of zonnegroet, is oorspronkelijk door Mahavatar Babaji gegeven.

Paramahamsa Viswananda zegt: “Het fysieke lichaam is belangrijk. Je bent in het fysieke lichaam geboren, omdat er geen andere manier is. Zelfrealisatie kan alleen plaatsvinden wanneer je in een fysieke lichaam bent.”

Tradiotioneel wordt de Babaji Surya Namaskar in de vroege ochtend beoefend. De opkomende zon wordt begroet. Wat betekent dat jij werkelijk wakker wordt en jij God begroet. Je buigt fysiek en mentaal voor God, waarmee jij Bhakti met jouw hele wezen beoefent. Bhakti betekent ‘leven in samenhang’; Je inzetten of toegewijd zijn aan God, het leven en jezelf. Hiermee verbonden zijn, wat er ook gebeurt. Omarm het leven en word één met de kracht van de liefde. Op dat moment zul je wakker, bewust en vol energie zijn. Het leven wordt stil en Het Goddelijke zal Zich tonen.

Door de Babaji Surya Namaskar te beoefenen, wordt jouw hele wezen een gebed. “Iedere handeling, alles kan een gebed worden, wanneer alles wordt opgedragen aan Hem.” 

– Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Klik HIER voor meer informatie en om je in te schrijven voor deze workshop. De workshop wordt gegeven door Chaaya in het centrum ‘Shree Peetha Nilaya’ te Springen.