Het Atma Kriya Yoga weekend in Zeewolde is met een Satsang begonnen. Padmalochana Das, die samen met Guruji in Mauritius opgroeide, vertelde over de wonderen die hij met Guruji heeft ondervonden. Later in zijn leven kwam de foto van Krishna (zie foto) op een wonderbaarlijke manier Padmalochana Das toegevallen. Hij had Guruji lange tijd niet gezien en kort nadat hij de foto had ontvangen, landde Guruji in Mauritius en hebben ze elkaar weer ontmoet.

In Zeewolde is een prachtige ruimte, waar vandaag de cursus Atma Kriya Yoga is begonnen. Er zijn ook praktiserende Atma Kriya-yogi’s bij aanwezig. Mocht je interesse hebben in deze bijzondere techniek, neem dan contact op via info@bhaktimarga.nl

Dit weekend zijn 4 mensen in Atma Kriya Yoga opgeleid en geïnitieerd. Hari Bol!

Atma Kriya Yoga

Atma Kriya helpt je om een persoonlijke relatie met het Goddelijke aan te gaan door in alles wat je doet het bewustzijn van jouw ziel te brengen. Dankzij de genade van de Shaktipat initiatie geeft deze methode je meer liefde, vreugde in en verbinding met het leven zelf. Het helpt je ook om karma van vele levens te verbranden en jouw denken en lichaam te zuiveren, zodat je op jouw spirituele pad vooruit kunt gaan.

Atma Kriya Yoga is onze meest gevorderde methode; elke techniek cultiveert een andere vorm van Bhakti – liefde tot het Goddelijke – en opent jouw hart voor de transformerende kracht van liefde. De Atma Kriya Yoga technieken zijn eenvoudig genoeg om door beginners geleerd te kunnen worden en tegelijkertijd zijn ze krachtig genoeg om zelfs de meest ervaren mediterenden naar nieuwe gebieden van bewustzijn en verbinding met het Goddelijke te leiden.

De lijn van traditie – geschiedenis

Mahavatar Babaji is de vader van alle Kriya lijnen en de Guru van Paramahamsa Vishwananda, de Meester van Atma Kriya Yoga. De student wordt door de Shaktipat initiatie doordrenkt met de zegening en genade van alle Kriya Meesters. Deze zegening leidt de beoefenaar uiteindelijk naar de ervaring van het altijd aanwezige Goddelijke in het eigen hart.

Atma Kriya Yoga en 9 vormen van Bhakti

Bhakti of devotie ligt in ieders hart besloten en is daarom in elk ras, iedere cultuur of religie hetzelfde. Navasdha Bhakti staat voor de negen vormen van Bhakti die ons helpen de onvoorwaardelijke Liefde te bereiken. In Atma Kriya Yoga liggen deze negen vormen van Bhakti besloten.

  • Shravana Bhakti / Japa Kriya
  • Kirtana Bhakti
  • Smarana Bhakti
  • Padaseva Bhakti
  • Archana Bhakti
  • Vandana Bhakti
  • Dasya Bhakti
  • Sakhya Bhakti
  • Atmanivedan Bhakti

Guru stotram