Paramahamsa Vishwananda bezocht afgelopen weekend het Aiims ziekenhuis in Delhi, India.

De kinderen hadden zich lange tijd verheugd op Zijn komst. Serafima, een devotee van Paramahamsa Vishwananda had hen samen met andere vrijwilligers op Zijn komst voorbereid.

Guruji kreeg bij binnenkomst een door de kinderen mala gemaakt van papier. Het werd hem gegeven door een jongen die door de hersentomor zijn zicht verloor, met de zachte woorden: “Open de ogen van mijn hart Heer, ik wil u zien.”

De kinderen zongen Om Namo Narayanaya voor Hem en gaven Hem zelfgemaakte bloemen.

Een bericht geschreven door één van de medewerkers van het AIIMS ziekenhuis en tehuis:

‘Vandaag heeft Paramahamsa Sri Swami Vishwananda het AIIMS tehuis in Delhi bezocht, waar de ernstig zieken om hulp komen vragen. Voor deze zieken is hun benarde situatie van dien aard dat het lijkt alsof zelfs God hen in de steek heeft gelaten. Gezonde mensen bezoeken deze plek niet eens. De mensen die er wonen, vooral de kinderen, waren dus blij met het nieuws dat Gurudev hen zou komen bezoeken. Ze hadden geen idee wat het betekende, maar ze voelden dat er iets groots ging gebeuren.

Vlak voordat Gurudev het tehuis bereikte, begon het hevig te regenen. Het geluid van de regen op het plafond vormde een welkome, uitnodigende melodie. Terwijl Hij door het gebouw liep, weerspiegelden Zijn betoverende ogen het lijden dat Hij daar moet hebben gevoeld. Aan de andere kant waren de kinderen erg opgewonden en super benieuwd naar Hem en waren ze diep onder de indruk toen ze Hem eenmaal opmerkten. Gurudev liep door het hele huis en nam de tijd om iedereen te ontmoeten. Iedereen wilde Gurudev vertellen over hun verdriet en hun strijd op leven en dood. Hij had geen haast, misschien omdat alleen Hij de miljoenen levens kon herkennen die deze zwervende en voorbijgaande zielen moesten afwachten om de gelukzaligheid en liefde te ontvangen die van Hem neerdaalde. Zijn enkele aanraking, zijn blik of zijn unieke glimlach kunnen de ziel bevrijden van de cyclus van geboorte en dood. Een enkel woord van Hem kan de pijn en het lijden dat onze sterfelijke vorm draagt en doormaakt tot rust brengen.

Al die tijd wilden de kinderen dat Hij ook hun liefde voor Hem zou voelen. Een prachtig versierde tafel met papierknutselwerk werd naast zijn stoel geplaatst. Wandkleden en gekleurde tekeningen versierden het opvanghuis om Hem te verwelkomen. De kinderen zongen ook een bhajan voor Hem. De devotees, volgelingen en gasten waren daar getuige van bhakti-bhav in de zuiverste zin van het woord. De alomtegenwoordigheid van Gurudev was daar, en zal eeuwig blijven, voelbaar in het diepst van een ieder die overliep van liefde voor Hem. Zij kregen een veelvoud van die liefde terug.

Moge de lijdende zielen die Zijn zegeningen zoeken altijd in Zijn gedachten zijn. Moge het zijn dat alle mensen die Hem zoeken, Hem vinden.’

Meer over Bhakti Marga Charity via hun pagina op Facebook.

https://www.facebook.com/186180534841432/posts/2665697403556387/