Paramahamsa Vishwananda is Darshan en Murti Sthapna in Mauritius. Murti Sthapna betekent inwijding van een beeld, waardoor dit beeld tot leven komt en vanaf dat moment een murti wordt genoemd. In Mauritius wordt het beeld van Sri Ranganath op Adishesha ingewijd. Sri Ranganath is Maha Vishnu. Adishesha is de slang waarop Maha Vishnu rust.

Vraag:

Waarom moeten wij God in zoveel aspecten, zoals beelden, foto’s en via rituelen vereren? Moeten we Hem niet juist in de stilte van ons hart zoeken?

Antwoord van Paramahamsa Vishwananda:

“Klopt. Hij verblijft in ieders hart en als iemand werkelijk kan verstillen en in zijn of haar hart kan binnentreden, heeft diegene het uiterlijke niet nodig. De beelden, rituelen en gebeden zijn ook heel belangrijk om het denken te kalmeren, omdat het eenvoudiger is om iets in de buitenwereld te doen, dan innerlijk.

Wanneer je bidt, wanneer je een afbeelding hebt, betekent niet dat God hiertoe beperkt wordt. Nee. Hij is zo groots, maar vanwege Zijn nederigheid begrenst Hij zichzelf. Hij heeft zoveel vormen, zodat Hij een relatie met ons kan opbouwen of wij met Hem.”

Fragment uit het boek ‘Just Love 3 – Vragen en antwoorden’

https://www.facebook.com/bhaktimargamauritius/videos/1646434868714193/