Jai Gurudev!

Paramahamsa Vishwananda sprak vandaag in Kyoto voor de Darshan over vertrouwen, hoop en zelfvertrouwen.  Bouw hoop en geloof in de Meester en in jouzelf op. Vertrouw daarom op God, op de Meester en in jezelf. Als dit vertrouwen er niet is, kun je niemand vertrouwen. De vraag rijst: ‘Maar ik ken mijzelf niet, hoe kan ik dan in mijzelf geloven?’ Daarom zeg Ik, geloof op de eerste plaats in de Meester. Geloof in de Meester, in God en in jezelf. ‘Ik ken mezelf niet, maar ik vertrouw erop dat Hij mij kent.’

Op het pad van bhakti of devotie kun je Hem lief hebben op jouw eigen manier. Hij komt in het aspect waarin jij Hem aanbidt. Als je Hem als een minnaar aanbidt, komt Hij als een minnaar. Als je Hem als een moeder aanbidt, komt Hij als een kind. Jouw relatie met God is een uitdrukking. Iedereen drukt dit op een eigen manier uit. Het vriendschaps-aspect in de relatie met God is voor iedereen uniek. Je kunt zeggen: ‘God kan toch niet mijn Vriend zijn?’ Maar Ik zeg: ‘Waarom niet?’ Als je dit zo voelt, druk dit dan ook op die manier uit. God wil dat jij jezelf bent en jij wilt ook jezelf zijn, maar je verstand denkt daar anders over. Chanten jullie een mantra? Wie van jullie? Weten jullie wat ‘Mantra’ betekent? Mantra betekent: ‘niet van mij, maar het Uwe’. Mantra betekent: ‘Ik geef mijn denken over aan U. Mijn verstand hoort aan U toe, niet aan mij.’ Geef het denken aan de Heer. Dat is de reden dat je een mantra herhaalt. Er komt iemand die de Boeddha bezoekt en hij begint Hem te beledigen. De Boeddha sluit Zijn ogen en blijft op die manier zitten. Die man gaat nog een uur langer door. Uiteindelijk opent de Boeddha Zijn ogen en zegt: “Ben je nu klaar? Weet je niet dat wanneer je iemand een cadeau brengt en diegene weigert dat, het cadeau van jou blijft?” Geef je denken daarom met alle Liefde aan de Heer.

Wanneer je in diepe stilte wilt zijn, moet jouw denken jouw hart binnengaan. Wanneer jouw denken in jouw hart is ingedaald, zal het hart het overnemen. Het is alsof je het verstand aan je hart geeft.

Paramahamsa Vishwananda

 

Just Love Kaarten

Just Love kaarten met foto’s en citaten van Paramahamsa Vishwananda