Darshan in St. Tropez, Paramahamsa Vishwananda, zaterdag 6 augustus.

Paramahamsa Vishwananda gaf een Satsang voordat Hij met de Darshan begon.

“In ons leven zijn er drie belangrijke dingen:

  • Weten wie wij zijn
  • Wat het doel van het leven is
  • Met welke mensen wij samen willen zijn

In het leven willen wij allemaal gelukkig zijn. Dit plezier duurt nooit lang, want er ontstaan in ons denken nieuwe wensen of verlangens. Het denken creëert steeds een nieuw verlangen en wij wachten op dit nieuwe ‘geluk’. Vaak horen we de mening van andere mensen en vergeten we te luisteren naar onze innerlijke stem. We kennen onszelf niet, onze ziel niet en de bron van ons leven niet. Het is niet belangrijk het te weten, maar om het te ‘leven’. Wanneer we een kirtan of bhajan zingen, ontwaakt onze liefde voor God. Wij zetten één stap naar het Goddelijke en Hij zet honderd stappen naar ons toe. Wij wekken met enthousiasme de vreugde en het verlangen van het Goddelijke in ons door te zingen. Door samen te zingen ontstaat een eenheid. Deze eenheid gaat leven in onszelf samen met anderen. Alleen de vibratie van de Goddelijke Naam is voldoende om dit te bereiken.

“De naam Radha komt van Aradhana en betekent vertrouwen. Wij bevinden ons op het spirituele pad, waarop wij al vele levens aan het werk zijn. Wij hebben een werkelijk doel in dit leven. Zonder vertrouwen kunnen wij dit doel niet bereiken. Wij zijn geroepen om iets goeds aan de wereld toe te voegen, iets te verbeteren in deze wereld. Alles wat er momenteel in deze wereld gebeurt is aan de mentale toestand van de mensen te wijten. Er wordt slechts 5% van de hersenen gebruikt. Wanneer wij onszelf beter proberen te begrijpen, begint de andere 95% te ontwaken.

In de Bhagavan Gita zegt Sri Krishna: “Een rusteloze geest is onze grootste vijand. Een kalme geest is de grootste vriend. Een beheerst denken leidt jou naar het pad van bevrijding.” Wanneer jij de naam van Radha chant (zingt), resoneert dit met het hartchakra. Het zorgt ervoor dat het zich opent voor het Goddelijke, zoals een Lotus zich opent. Dit is de reden waarom de Vaishnava yogis zeggen dat jij je op het hart moet concentreren; luister naar het hart en niet naar het denken. Iemand zei tegen Mij: “Het is moeilijk om lief te hebben, als je ziet wat er in de wereld gebeurt.” Ik zeg jullie: “Focus op jouw hart en begin met het veranderen van jezelf. Chant de naam ‘Radha‘. Doe dit ook als jij vals zingt. Zeg tegen jezelf dat je kunt zingen. Jíj zult geen last van jouw oren krijgen, maar jouw buurman. Leg jouw hand op jouw hart, sluit jouw ogen en zing ‘Radha, Radha, Radha….’. Voel de vibratie in jouw hart. De naam ‘Radha‘ zal resoneren in jouw hart en het doen bloeien.”

Klik voor meer foto’s en dit Facebook-bericht van Swami Vishwavijayananda HIER.