Paramahamsa Vishwananda brengt een bezoek aan Mauritius. Hij werd er in 1978 in een Hindu familie geboren. Als kind was Hij niet erg geïnteresseerd in de typische activiteiten van een kind. In plaats daarvan besteedde Hij elke vrije minuut aan gebed, het bezoeken van tempels en kerken en het uitvoeren van rituelen. Er zijn verhalen over Zijn jeugd bekend, die door de moeder van Guruji geschreven zijn: ‘Ik wilde niet dat Hij een pandit (Hindu-priester) zou worden. Als kind spaarde Hij Zijn schoolgeld om een murti te kunnen kopen of klei om er zelf kleine murtis van te kunnen maken. Hij leerde dit van een vrouw uit de buurt. Ik ging naar deze vrouw toe en vroeg haar met deze lessen te stoppen. Vishwam vertelde mij dat Hij murtis wilde leren maken, omdat dit het werk was wat Hij wilde gaan doen.’ Op deze pagina kun je meer verhalen vinden, die door zijn moeder zijn geschreven.

Murti van Shirdi Sai dat door Guruji in Zijn jeugd is gemaakt.

Guruji maakt een Darshan-tour over het eiland: in de Crimson Hal in Goodlands (afgelopen zaterdag), in Triolet (16 februari) en Rose Hill (17 februari). Elke dag voert Guruji een abishekam op Giridhari, Zijn persoonlijke Deity (Godheid), uit in de Sri Ranganath Mandir in Rose Hill (zie foto). Vandaag kwam Shri Satya Narayana Das Babaji, een dierbare vriend uit Vrindavan, aan in Rose Hill.

Tijdens een satsang gaf Guruji antwoord op de vraag hoe je van je gedachten los kunt komen. Hij legde uit dat gedachten eigenlijk niets anders zijn dan een recorder die je opname blijft herhalen en vaak bedoeld zijn om jouw trots en ego te strelen: “Hoe meer jij je identificeert met jouw trots en ego en met hetgeen je doet, hoe meer jij hieraan gehecht raakt.  Dan zeg je: ‘Ik doe dit, ik doe dat.’ Je kent jezelf niet eens. Wie is die ‘ik’. Wie doet hier wat? Je weet dat je deel uit maakt van God, maar trots en ego staan dit in de weg. Dit is het verstand, hoe je de dingen ziet. Om te realiseren wie je bent, moet je het verstand overstijgen. Dit doe je door de Namen van God te chanten.”

Geniet van de prachtige bhajan Vitthala Panduranga die tijdens de Darshan in Goodlands is gezongen.

https://www.facebook.com/bhaktimargamauritius/videos/1436497959707886/

Vitthala Vitthala Vitthala Vitthala Panduranga Vitthala Vitthala
Panduranga

Zing de naam Vitthala , Panduranga en Vitthala-Krishna. Dit zijn namen van Heer Krishna. Oh, U die verdriet verwijdert. Ik weet alleen hoe ik Uw naam moet zingen.

“Jouw verstand staat nooit stil is. De gedachten blijven maar komen. Door te chanten, kun je jouw gedachten tot rust brengen. Als je door het chanten jouw verstand traint naar het hart te gaan, ga je beseffen dat God daar, in die diepe stilte, aanwezig is. Dit weet je niet vanuit jouw verstand of omdat je erover gelezen hebt, maar omdat jij je dit realiseert, omdat jij het voelt.”

“Dus door het zingen van de Goddelijke Namen, waar je ook bent en wat je ook doet: houd jouw gedachten gericht op God en dit zal je helpen om jouw hart te openen. Het zingen van de Naam van God is de meest efficiënte manier om het denken te beheersen. Kijk naar welke religie dan ook. Het christendom heeft de rozenkrans, of de komboskini. Het hinduïsme heeft de japa mala en moslims hebben de tasbih. Dus de Naam van God is heel belangrijk en deze is erg eenvoudig. Om welke reden zou jij het je zo moeilijk maken, als God het ons zo gemakkelijk maakt? Door het zingen van Zijn Naam voel je Hem zó dichtbij.”

Paramahamsa Vishwananda