Lieve lezer,
Ik wil graag het volgende met u delen. Met een mede-reisgenoot was ik voor enkele dagen naar Duitsland, met als doel de ashram ‘Shree Peetha Nilaya‘ (Huis van de Goddelijke Moeder), te bezoeken in Springen en natuurlijk Paramahamsa Sri Swami Vishwananda te ontmoeten, zijn roepnaam is Guruij. Wij overnachtten in een eenvoudig klein pension in de directe nabijheid. Na aankomst in het pension gingen we al snel op weg, op mijn verzoek, om mijn eerste bezoek aan de ashram te brengen. Het overtrof al mijn verwachtingen. Een prachtige poort en een weg met aan beide zijden schitterende bloemen, mooie heilige afbeeldingen en een tempeltje. Goed verzorgde gebouwen werden zichtbaar met in het midden het hoofdgebouw. Mijn hart klopte van verlangen om er binnen te gaan. We kwamen in een prachtige grote ontvangsthal waar een mooie energie voelbaar was. Ik keek direct mijn ogen uit naar alles wat daar te zien was. Van daaruit mocht een en ieder de prachtige zalen binnen treden. De één nog mooier dan de ander. En overal was een prachtige serene energie voelbaar, bijna heilig. Met aan de muren prachtige schilderingen en vele schilderijen met hoge meesters en heiligen. Een feest om te zien en overal waar ik binnenkwam was een serene rust en zuivere energie voelbaar. Het voelde of ik thuis kwam, Thuis.

In de schitterende tempelzaal was de hele dag door live muziek en zang aanwezig. Heerlijk om daar alleen maar te zitten, te genieten en te mediteren. In iedere zaal was een prachtige en lachende afbeelding van Guruij aanwezig. Geplaatst op een mooie stoel en altijd weer werd mijn aandacht naar hem getrokken in blijde verwondering. Alleen zijn afbeelding bracht al veel teweeg in mij en met verlangen keek ik uit naar de avond waarin ook ik hem persoonlijk mocht ontmoeten. Deze avonden worden ook elders gegeven en worden Darshan genoemd. Onder live muziek en zang, de hele avond door, verricht Hij met zoveel liefde zijn zegenende werkzaamheden. Er waren wel 300 tot 400 mensen aanwezig: ouderen, jongeren en kinderen. Iedereen krijgt voor een kort moment zijn volledige aandacht. Hij legt zijn hand op ieders hoofd en kijkt door de ogen naar de ziel van de mens en Hij ziet en weet wat die mens nodig heeft. Zo ook bij mij, een siddering ging door mij heen en een gevoel wat niet te beschrijven is. Na afloop vroeg hij mijn naam en ik antwoordde Debora. Hij herhaalde mijn naam met enige blijde verwondering. Meer niet……het bracht heel veel te weeg in mij.

Ik was naar hem toegegaan met een verlangen om van mijn jarenlange pijnen genezen te worden, om mijn opdracht, mijn missie, beter uit te kunnen voeren. Meerdere hogere Verlichten, waar ik mee verbonden ben, waren er tevens bij aanwezig op dat belangrijke moment.
Het wonder is gebeurd. Het genezingsproces werd ingezet en ik ben voor het grootste deel van mijn pijn genezen. Tot mijn intense dankbaarheid. Er is echter meer gebeurd. Ik ontving meer dan ik vroeg. Innerlijk is er iets in werking gesteld. Ik wacht rustig af wat het mij brengt.
Op deze wijze ontvangt een ieder wat de ziel nodig heeft en dat is iets anders dan wat de mens zelf wenst te ontvangen. Genezend voor de ziel. Vermoeiend, doch met zoveel dankbaarheid en innerlijke vreugde ben ik veilig thuis gekomen en draag datgene wat ik ontvangen mocht, mee in mijn hart tot het moment waarop het gedeeld kan worden.

Deborah

Tempel in de ashram van Shree Peetha Nilaya