Paramahamsa Vishwananda sloot Navaratri met een toespraak af, waarin Hij uitlegde hoe zeldzaam het is en van hoeveel waarde het is, om je op het bhakti pad te bevinden.

WIJ ZIJN BHAKTI

We vieren Navaratri: negen nachten zijn de negen vormen van de Goddelijke Moeder vereerd. Zij komt in negen aspecten en Bhakti kent ook negen vormen; dit is geen toeval. BHAKTI IS SHAKTI (LIEFDE EN DEVOTIE = LEVENSKRACHT).

Over deze vormen zouden we niet enkel moeten praten, we zouden de levende manifestaties van hen behoren te zijn. Ken het geheim achter elk van hen. We behoren in staat te zijn en intelligent genoeg, om te weten hoe deze bijzondere schatten met anderen gedeeld kunnen worden. EN BOVENAL, WE ZOUDEN DE NEGEN VORMEN VAN BHAKTI NOOIT ALS VANZELFSPREKEND BEHOREN AAN TE NEMEN. Dit zou betekenen dat we vanaf het prille begin ons Bhakti pad als vanzelfsprekend hebben aangenomen en ook onszelf, terwijl we levens iets geleefd hebben en we er niets van wisten. HOE WAARDEVOL EN ZELDZAAM IS HET EN WE HEBBEN HET IN ONZE HANDEN. ALS WE ONS ER NIET VAN BEWUST ZIJN, ALS WE ONS ER NIET DAGELIJKS AAN HERINNEREN, DAN, IN DIE ZIN, KUNNEN WE OOK NIET WERKELIJK ZIJN AANWEZIGHEID IN ONS LEVEN WAARDEREN.

SHRAVANAM, KIRTANAM, SMARANAM, VANDANA, PADASEVANAM, DASYA, PUJANA, SAKHI JANA, ATMANIVEDANAM. DE NEGEN VORMEN VAN BHAKTI ZIJN ONS LEVEN EN ONZE KAVACHA (kuras van het harnas). DAT IS WAT WE IN WERKELIJKHEID ZIJN en dit is wat we hebben te realiseren.

Paramahamsa Vishwananda
(Deze tweet verscheen op 27 September 2017, Twitter.com/Vishwananda)

ATMA KRIYA YOGA vergroot deze negen vormen van BHAKTI in jou. Wil je meer weten over deze meditatie, kijk dan op de website of neem contact op via info@bhaktimarga.nl