Diwali begon met een ontroerend toneelstuk over de Ram Leela, dat door devotees werd opgevoerd. In de laatste scène van het stuk, verrasten de devotees Guruji. Ze nodigden Hem op het podium uit en kroonden Hem als Sri Ram. Iedereen was diep geraakt. Daarna spraken de Swami’s en Swamini’s over het belang van bhakti. Zij zeiden: “Ayodhya is waar Ram leeft, zo is Bhakti de plaats waar Guruji leeft.”

‘s Avonds was er een speciale gast; Vrinda Devi Mata, een kleine koe uit Goshala die Guruji speciaal voor Diwali kwam bezoeken en ze bleef de hele nacht. De kinderen en mataji’s genoten van haar gezelschap.

Guruji maakte van koeienmest en aarde een prachtige Krishna met de Govardhan berg in de tempel.

De gebeden voor Govardhan begonnen ‘s avonds met enkele bhajans. Acharya Devendra Appaya kwam ook en begon met het chanten van mantra’s, waarmee het begin van de Govardhan puja werd ingeluid. Guruji voerde abhishekam uit op Giridhari en deities van devotees. Iedereen had de kans om Giridhari en Govardhan shila’s water aan te bieden. 56 bhog (soorten voedsel) werden aan de Govardhan berg geofferd en er werden ook lampen om de berg heen aangestoken. Guruji vroeg iedereen om drie keer rond de Govardhan berg te lopen (parikrama) en Hij gaf een aantal mensen lampen en vroeg hen om de Govardhan heuvel rondom te verlichten.

Na de puja legde Guruji het verhaal van de Govardhan berg en de Govardhan Leela uit en zei dat Krishna deze Leela al duizenden jaren voordat deze daadwerkelijk plaatsvond, had gepland.

Jai Gurudev!

Lees meer over de pelgrimsreis op Mauritius

https://www.facebook.com/bhaktimargamauritius/videos/488940398359295/