We hebben dit weekend een geweldige tijd met Swami Aniruddha, devotees en belangstellenden in Tilburg en Nijmegen gehad. Swami Aniruddha overhandigde namens Paramahamsa Vishwananda een Shiva lingam aan Kanaka Das, een devotee uit Nederland. Guruji heeft de Shiva lingam aan Kanaka Das gegeven, zodat hij anderen in Nederland ermee kan zegenen.

Vrijdagavond vulde de ruimte zich met krachtige mantra’s en gaf Swami iedereen persoonlijk een zegening met zijn murti, Sri Ranganath.

Zaterdag ging de lezing over spiritualiteit. In Bhakti Marga, het pad van liefde en toewijding, betekent spiritualiteit je verbinden met het Goddelijke in jezelf. Naarmate die verbinding sterker wordt, zal spiritualiteit en je leven steeds meer gaan samenvloeien. Guruji stelt ons door Zijn grote Liefde in staat om een persoonlijke relatie met Hem op te bouwen. Dit laat ons al onze zorgen vergeten, zodat we in staat zijn om onze dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden en ze door volledig vertrouwen in Hem te overwinnen. Als bhakta’s willen we God en onze medemensen dienen in nederigheid en onbaatzuchtige liefde.

Zaterdagmiddag begon de yagna in het Zonnelichtcentrum. Na een korte introductie over de betekenis van de yagna, begon dit vuurritueel. Elk offer aan het vuur, dat voor Moeder Aarde symbool staat, is voor Moeder Aarde en helpt jezelf te zuiveren van negativiteit.

Zondag begon met een puja van Sri Ranganath en in de loop van de ochtend vertrok de groep naar Nijmegen, waar Swami vragen beantwoordde. Hij vertelde over Panduranga, een vorm van Krishna. Binnenkort zal er een tempeltje met een murti van Panduranga en Rukmini in Shree Peetha Nilaya, de Bhakti Marga ashram in Duitsland, ingewijd worden. De dag werd met OM Chanting afgesloten en opnieuw een zegening met de murti van Sri Ranganath.

De komst van Panduranga, of Krishna, is te danken aan één toegewijde: Pundalik. Hij had lange tijd zijn ouders verwaarloosd, tot hij plotseling besefte dat hij moest veranderen en voor zijn oude ouders moest gaan zorgen, zozeer dat zelfs Lord Krishna onder de indruk was en besloot hem te bezoeken. Toen Hij aankwam, gooide Pundalik een steen in Zijn richting en zei Hem dat hij op de steen moest wachten tot hij zijn ouders had verzorgd. Dus ging Krishna op de steen staan en wachtte geduldig op hem. Toen hij klaar was, zegende Krishna hem en stemde in met de gunst dat Hij zich daar zou manifesteren in de vorm van een murti om de mensen te zegenen.”

Zijn naam ‘Vitthala’ betekent Vit=baksteen, Thala=staan

Swami verbleef in Tilburg, waar hij tot diep in de nacht veel tijd en aandacht besteedde aan alle aanwezigen.

https://www.facebook.com/100002204941853/posts/2164994123584065/

https://www.facebook.com/1034671719959146/posts/2179025228857117/

https://www.instagram.com/p/BvZZ1OFATC8/?utm_source=ig_web_copy_link