Devotees van over de hele wereld zijn Paramahamsa Vishwananda naar Vrindavan gevolgd. Guruji verwelkomde de grote groep devotees persoonlijk bij aanvang van deze pelgrimsreis in Vrindavan, wat veel indruk maakte. De pelgrims hebben daar plaatsen bezocht waar Krishna, Zijn pleegouders, Radhe en de gopi’s leefden: de tuin waar de gopi’s met Krishna dansten, Govardan, de berg die Krishna met Zijn pink omhoog hield en andere plaatsen waar de Leela van Krishna plaatsvond. Verschillende tempels, zoals Banki Bihari, zijn bezocht. De straten van Vrindavan vulden zich met de bhajans van deze groep tijdens de twee parikrama’s (rondtocht) rond Vrindavan en tijdens de boottocht over de Yamuna. Guruji gaf onverwacht twee Darshans en voerde verschillende abishekams uit, maar ook het feest Holi vormden onderdeel van deze tocht.

‘Door Zijn Liefde voor de devotee, vergeet de Heer dat Hij de Heer is. Toen Yudishtira een grote yagna liet uitvoeren, diende de Heer de mensen Zelf. Krishna ging Zelf rond en bediende iedereen. Hij Zelf raapte de bladeren op waarvan de mensen gegeten hadden om te laten zien dat er geen verschil is tussen de Heer en de Ene in jezelf, om al het gevoel van afgescheidenheid in het denken van de mens te verbreken, om te laten zien dat Hij gebonden wordt door deze Liefde, die Zich in jou bevindt. Hij vergeet dat Hij de Heer is en wordt de Dienaar van Zijn devotee en accepteert dat. Dit is de Liefde die je behoort te ontwikkelen; deze Liefde, deze toewijding, deze roep, zou je in jouw hart moeten hebben. En als je Haar hebt, zul je alles hebben.

Krishna demonstreerde deze Liefde, deze nederigheid in Vrindavan, waar Hij danste met de gopi’s, danste met de herders en danste met de koeien. Hij toonde zoveel Liefde dat Hij Zich niet beperkte voor Zichzelf, maar Hij beperkte Zich voor Zijn devotees; Hij beperkte Zich voor iedereen, zodat ze van Hem konden genieten.

Surdas zei tot de Heer: “Heer, wat heb ik gedaan om een zodanig grote Genade te verdienen en hoe kan ik deze Genade laten groeien? Hoe kan ik deze Genade verder laten groeien?” De Heer keek hem aan, lachte hem toe en zei: “Mijn beste Surdas, Liefde! Alleen door Liefde kan iemand Mij bereiken. Alleen wanneer iemand onzelfzuchtige Liefde heeft, zal diegene Mij realiseren. Alleen wanneer iemand onzelfzuchtige Liefde heeft, zal diegene Eén met Mij worden. Ontwikkel deze Liefde en Ik zal altijd bij je zijn”.’

Paramahamsa Vishwananda, een fragment uit JUST LOVE 1

Het verslag van de verschillende dagen is via Facebook terug te lezen.

https://www.facebook.com/186180534841432/posts/2034642569995210/