Paramahamsa Vishwananda is vanwege de huidige coronacrisis in Vrindavan gebleven. Hij heeft afgelopen vrijdag en zaterdag via een live-stream vragen beantwoord en gaf ons aan het einde van de tweede uitzendig een blessing. Hij heeft toegezegd dagelijks deze satsangs te verzorgen. Ook kun je elke dag rond twaalf uur met Guruji samen japa doen.

Chant Zijn Naam. Dit is het ware gebed. Je bent niet alleen. Hij is bij je.
Paramahamsa Vishwananda

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/photos/a.187352701390882/2702952123164248/?type=3&theater

 

Ook hebben de Swami’s en Swamini’s van Paramahamsa Vishwananda en Bhakti Marga een reactie gegeven op de huidige crisis:

‘Als we terugkijken op deze week, worden we geconfronteerd met een wereld die binnen enkele dagen drastisch is veranderd.

Bhakti Marga, de wereldwijde missie van onze guru Paramahamsa Vishwananda, biedt al 15 jaar een diepgaand spiritueel perspectief op wat onze wereld in stand houdt. De kern van onze missie is JUST LOVE. Deze benadrukt de essentie van het leven, wijst op wie we zijn en waarom we ons hier op deze buitengewone planeet bevinden: om te beseffen dat God Liefde is, dat wij een deel van Hem zijn en dat wijzelf, in de kern van onszelf, als zielen, ook deze Liefde zijn. Achter alles wat we met onze zintuigen kunnen zien, zien wij een hogere waarheid – een goddelijk plan is in werking.

Deze waarneming is vooral belangrijk in een tijd waarin de angst zich snel verspreidt. Angst voor ziekte, angst voor lijden, materieel verlies, afzondering en opsluiting, en de ultieme angst: de angst om te sterven. In ons streven naar geluk laat onze lagere menselijke natuur ons de verbinding met de hogere Waarheid verliezen. We raken verdwaald en verward en herkennen het doel van ons leven op deze planeet niet meer: het liefhebben en verwerkelijken van God, het zorgen voor elkaar, het dierenrijk en Moeder Aarde.

Wanneer wij de wetten van het Universum overtreden, heeft het leven zo zijn eigen manieren om ons te leren over Liefde, hoe terug te keren naar onze ware aard, en om ons te herinneren aan wat echt belangrijk is. De recentste waarschuwing komt in de vorm van dit coronavirus is uitgebroken en heeft een ongekende crisis veroorzaakt. Het is nogal complex om de volledige oorzaak van deze uitbraak te begrijpen, maar wat nu duidelijk is, is dat er al een verandering aan de gang is. Het leven zoals wij dat kennen is onderbroken.

We kunnen dit feit betreuren of we kunnen de komende weken omarmen voor wat ze in werkelijkheid zijn: een unieke kans voor transformatie, zowel voor elk individu als voor de mensheid. Stel je voor wat je tijdens de komende weken allemaal kunt doen! Je kunt eveneens je ziel koesteren. Je kunt je tijd goed besteden aan je dierbaren, zowel fysiek als online. Je kunt lezen en verheffende teksten bestuderen of inspirerende video’s bekijken. Je kunt heerlijke veganistische of vegetarische maaltijden bereiden voor jezelf en je familie. Je kunt mediteren, bidden en yoga doen. Je kunt projecten voltooien waar je al lang niet meer aan hebt kunnen werken. Je kunt je kamer, je huis of je kelder eens grondig schoonmaken; al die dingen die je normaal gesproken uitstelt of waarvoor je excuses vindt. Kortom, je kunt het verlangen van je hart volgen en voor één keer naar jezelf luisteren.

Dus … langzamer doen, reflecteren, en het overwegen van een verandering in onze egocentrische levensstijl is een goede zaak. Juist nu, onder deze buitengewone omstandigheden, heeft een positieve transformatie een echte kans. En die begint bij ieder van ons. Wij bij Bhakti Marga zijn er stellig van overtuigd dat de mensheid als geheel hier sterker uit zal komen dan voorheen: nederiger, dankbaarder en liefdevoller.’

Swami’s en Swamini’s van Paramahamsa Vishwananda en Bhakti Marga, fragmenten uit hun brief.

Zie ook de Facebook-pagina van Paramahamsa Vishwananda

Binnenkort meer ideeën aanbieden over het virtueel verbinden met de Bhakti Marga-familie in je land. Ook in Nederland is hiervoor een mogelijkheid. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Kanaka Das via het emailadres: stijn_9@live.nl of info@bhaktimarga.nl