Onlangs zijn Dirk en Anna door Ravi Ramprogas in de Atma Kriya Yoga geïnitieerd. Zij zijn nu ‘Atma Kriya Yoga-sadhaks’, dat wil zeggen dat ze ingewijd zijn in Atma Kriya Yoga en dit beoefenen. Zijn bijzondere ervaringen heeft Dirk voor dit blog opgeschreven:

‘Het is ongeveer 5 jaar geleden dat ik op een dag in oktober, na een zware storm aan de kust vanuit mijn woonplaats Katwijk, een wandeling ging maken op het strand. Eigenlijk ging ik voor een boodschap naar het centrum van Katwijk, maar ik dacht nu ik toch in het dorp ben kan ik net zo goed even naar strand lopen. Het strand is na een storm namelijk altijd mooi om te zien.

Toen ik ter hoogte van de Voorstraat het strand op liep, genoot ik ten eerste van het ruime zicht langs het strand en genoot ik ook van het ruizen van de golven. Ik woon al vanaf mijn geboorte dichtbij het strand, maar het strand en de zee blijven mij nog altijd fascineren. Na ongeveer een 100 meter gelopen te hebben, eigenlijk in gedachten door het zand slenterend, schampte mijn voet iets wat onder het zand lag. Toen ik omlaag keek, zag ik een klein blauw handje boven het zand uit komen. Ik bukte mij, pakte het handje beet en trok het uit het zand. Tot mijn grote verbazing zag ik dat het een stenen beeldje van een hindu god was. In de tijd, dat ik dat beeldje vond, zat ik in een wat moeilijke tijd in mijn leven. Ik volgde de lessen van Paramahansa Yogananda, maar dit stond op een heel laag pitje. Ik deed daar op dat moment nog weinig aan, omdat de situatie waar ik in leefde dit niet echt toe liet.

Kort na de vondst van het beeldje heb ik mijn leven geheel omgegooid. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik een nieuwe partner ontmoet. Met deze nieuwe partner ben ik de lessen van Paramahansa Yogananda weer op gaan pakken. Maar gedurende deze lessen kregen we steeds meer de behoefte om een Kriya Yoga leraar te hebben, iemand die je kan begeleiden op het Kriya pad. Wij hebben dan ook het afgelopen jaar vele malen in onze gebeden gevraagd of God ons een leraar mag sturen die ons kan helpen met onze Kriya Yoga. Ongeveer 2 maanden geleden was mijn partner op haar telefoon op zoek naar wat informatie over Paramahansa Yogananda. Toen kwam er ineens een foto van Paramahamsa Vishwananda. Zij riep mij en zei “Kijk nou eens wat ik naar voren krijg op mijn telefoon”. Ik liep naar haar toe en zei tegen haar: “Oh, een foto van Paramahansa Yogananda”. Ze zei: “Kijk nog eens goed.” Ik schrok en kreeg kippenvel bij het zien van de foto van Paramahamsa Vishwananda.

We zijn toen via internet gaan zoeken naar Vishwananda en maakten zo voor het eerst kennis met Bhakti Marga, We zeiden direct tegen elkaar: “Onze gebeden zijn verhoord, Jai gurudev.”

Inmiddels zijn we door Ravi in de Atma Kriya Yoga geïnitieerd. Ik heb hem het verhaal over het beeldje verteld. Hij vertelde mij direct dat het Lord Shiva is en dat het heel bijzonder was hoe ik het gevonden had. Inmiddels staat dit bijzondere beeld op ons altaar in een mooi glazen kastje, zodat het niet stuk kan gaan.’
2016-12-06-shiva-dirk

Als je één stap in de richting van het Goddelijke zet, dan rent het Goddelijke 100 stappen naar jou toe.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Ben je geinspireerd geraakt door dit verhaal en wil je meer weten over Atma Kriya Yoga of de andere Bhakti Marga-vormen van sadhana, neem dan contact op via: bhaktimarganl@gmail.com of het contactformulier van deze website.