Facebook 11 juli jl.: ‘Om 18.41 uur nam de wolk boven ‘Shree Peetha Nilaya’, Bhakti Marga Ashram Duitsland, de vorm van Garuda aan.’  Garuda en Hanuman worden algemeen beschouwd als de grootste bhakta’s van de Heer. Zij vormen een inspiratie voor allen die zich op het pad van bhakti begeven. Garuda, half mens, half adelaar, wordt ook gezien als het voertuig van de God Vishnu. Garuda brengt de elixer van onsterfelijkheid. Samen met Vishnu is hij de beschermer van alle mensen.

2016-07-11garuda wolk
De Garuda komt voor in het logo van Bhakti Marga, dat in januari 2015 door Paramahamsa Vishwananda is gepresenteerd. Hij gaf ons over Garuda de volgende uitleg:

“Je hebt Garuda en Hanuman. Zij symboliseren de bhakta, aandacht, focus, wat jouw doel en jouw streven zou moeten zijn. Je moet  hiervan nooit worden afgeleid. Je kunt de Voeten van de Heer pas bereiken, als je sterk op de Goeroe gericht bent. Dus wanneer jij je niet naar links of rechts laat afleiden. Op een andere manier bereik je de Voeten van de Heer niet. Hoe zou het anders mogelijk zijn?”

De volledige uitleg van Paramahamsa Vishwananda over het logo kun je bekijken op Youtube. Deze video ‘Awakening of a new era‘ is Nederlandse ondertiteld. Klik HIER voor de videoWanneer de Nederlandse ondertiteling niet direct verschijnt, schakel deze dan in door naar ‘instellingen’ te gaan.

Logo Bhakti Marga

Logo Bhakti Marga

Vandaag stond op INSTAGRAM ‘Thakurji108’ de volgende foto van Thakurji samen met een murti van Garuda.
https://www.instagram.com/p/BHtvvSgDY0Q/