Paramahamsa Vishwananda is jarig! Happy Jayanti!

Vandaag sprak Hij over het belang van de spirituele geboorte.

‘Dat is wat Bhagavan Krishna zegt in de Bhagavad Gita, wanneer Hij verwijst naar de ‘tweemaal-geborene’. De uitdrukking ‘tweemaal-geborene’ verwijst niet alleen naar de brahmins. Het verwijst ook naar degenen die toevlucht zoeken aan de Voeten van de Meester.

In de Bijbel zegt Christus ook dat je opnieuw geboren moet worden om het Koninkrijk der Hemelen te betreden. Dit betekent dat als je je aan de Voeten van de Meester overgeeft, zoals de apostelen en de discipelen van Christus zich hebben overgegeven (daarom heeft Hij hen geroepen), op dat moment een nieuw leven begint. Christus werd de moeder, de vader, en alles voor hen. Als je naar de discipelen kijkt, hun gedachten draaiden enkel en altijd om de Meester. Hun woorden draaiden enkel en altijd om de Meester, niets anders! En dat is wat St. Paulus zelf zei: ”Ik word iedere dag met Christus geboren. Ik ben de hele dag met Christus en ik sterf met Christus. Ik sta iedere dag met Christus op.” En dit gebeurt omdat zij discipelen waren; zij waren niet alleen devotees, maar zij waren volledig in overgave.

Saṁsāra pratibodhārthaṁ tasmai śrī gurave namaḥ: de Guru onthult ware kennis over het bereiken van God aan de discipel de en door die ware kennis worden we van wereldse illusie bevrijd.’

Fragment uit de toelichting van Paramahamsa Vishwananda op de Guru Gita

Je kunt de livestream van vandaag nog terugkijken.