Vandaag wordt Gurupurnima gevierd. Paramahamsa Sri Swami Vishwananda wordt op deze speciale dag door Zijn devotees vereerd. Deze week kondigde Guruji aan dat Gurupurnima niet op zaterdag, maar op zondag zou worden gevierd. Onverwacht begon gisterenavond Gurupurnima om vertrekkende devotees tegemoet te komen. Daarbij zei Guruji dat Gurupurnima begint op de avond van deze volle maan. De hele zondag is er door alle aanwezigen uit de diverse werelddelen bhajans gezongen, in totaal waren dit 108 bhajans. Het is inmiddels een traditie dat devotees uit één land de aankleding van de tent op zich nemen. Dit jaar is dit door de Portugese devotees gedaan. Eén devotee heeft schilderijen van Mahavatar Babaji, Shreeman Ramanuja (links op de foto), Krishna (midden) en Radhe en Krishna (rechts) gemaakt. De foto’s van deze schilderijen zijn digitaal bewerkt en vormden de achtergrond voor Guruji’s zetel. Aan het einde van deze dag maakte Guruji bekend dat volgend jaar de devotees uit Tsjechië de aankleding zullen gaan verzorgen. De Swami uit Tjechië overhandigde aan Guruji de sleutel van de ashram, die aldaar tot stand zal worden gebracht. Het gebouw is aangekocht en zal meer dan 100 mensen kunnen gaan herbergen.

De missie van Paramahamsa Vishwananda is Just Love; LIEFDE is alles wat je nodig hebt. LIEFDE is alles wat er is. LIEFDE is het enige wat je te realiseren hebt.

gurur brahma gurur vishnuh
gurur devo mahesvarah
guru saksat param brahma
tasmai sri gurave namah

De Guru is de Schepper, de Instandhouder en de Vernietiger. Hij is waarlijk de enige, bovenzinnelijke Goddelijkheid (het tijdloze principe, wat de ware essentie van de Schepper is). Mijn eerbiedige groeten aan deze glorieuze Leraar.

Foto’s van deze gezegende dag zijn via Flickr te bekijken.