Paramahamsa Vishwananda sprak eerder over Diwali:

Tijdens Diwali steken we overal lampen aan, toch? Mensen ontsteken de lamp buiten, maar vergeten het licht van binnen te branden. De innerlijke lamp is een lamp, die niet zichtbaar is aan de buitenkant, maar door je te concentreren op jouw goede kwaliteiten, ontsteekt de innerlijke lamp zichzelf.

“Laat jouw negatieve kwaliteiten deze Diwali en bij alle Diwali’s die je nog zult gaan vieren, door jouw innerlijke licht verbranden. Niemand kan dit van jou wegnemen. Zie je, jouw negatieve kwaliteiten, jouw goede kwaliteiten, zijn van jou. De kwaliteit waar jij energie aan geeft, zal jou dragen. Dus, als jij kracht stopt in jouw negatieve kwaliteit door je erop te concentreren, door het te voeden, zal het jou dragen en het zal jou naar beneden sleuren. Maar, wanneer jij je meer concentreert op het innerlijke licht dat je hebt, zal het op die manier alle negatieve kwaliteiten verbranden en er zal een licht van binnen in jou gaan schijnen. Dus, probeer wat tijd te vinden om aandacht te besteden aan jouw innerlijk licht.”

Vorig jaar gaf Paramahamsa Vishwananda tijdens Diwali een prachtige meditatie, die de ware betekenis van dit feest onthult.

Dit is de mooiste manier om Diwali te vieren:

“Laten we vandaag niet alleen de lampen in onze huizen ontsteken, maar neem vandaag ook wat tijd om een paar lampen innerlijk te branden. Ga in stilte met gesloten ogen zitten.

Ontsteek de eerste lamp van binnen in jouw hart en laat die alle boosheid of jaloezie, die je ook voor iemand tot de dag van vandaag mocht hebben, wegbranden. Zie hoe die wegsmelten.

Ontsteek de tweede lamp  en laat die alle ongewilde hebzucht en begeertes wegbranden. Voel je gelukkig en tevreden met datgene waar je mee gezegend bent.

Ontsteek de derde lamp en laat die alle onzekerheid, die met allerlei zaken (geld) te maken heeft en in je hoofd speelt, wegvagen en vertrouw erop dat God jou het leven heeft gegeven en Hij jou zeker ook voldoende zal schenken om te overleven.

Ontsteek de vierde lamp en breng die lamp naar elk deel van jouw lichaam. Laat haar alle zieke cellen en alle ziektes op haar weg wegbranden. Voel je gezond, terwijl deze lamp naar elk deel van jouw lichaam reist en elk orgaan verlicht.

De vijfde lamp is een miniatuur van de Zon – niets anders, dan het Goddelijk licht. Ontsteek het in het centrum van jouw lichaam en vul je hele lichaam met warmte en liefde. Voel de eenheid met het Goddelijke. Laat de liefde en de warmte jouw van binnen vullen en door jouw glimlach, ogen, lichaam en door wat je zegt, de hele dag naar buiten stromen. Je zult ontdekken dat iedereen die jou ontmoet, blij en opgetild wordt. Dit is de grootste zegen: dat wie jou ook ontmoet, gelukkiger wordt. Dit zal jou, op jouw beurt, ook gelukkiger maken.

Ontsteek deze lampen iedere morgen en breng, waar je ook komt, positiviteit.”

Een gelukkige Diwali gewenst.

Paramahamsa Vishwananda

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/1371382399654567/

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/1371265089666298/