In Buenos Aires heeft Guruji vragen uit het publiek beantwoord. Een meisje uit het publiek had een vraag. Guruji zei: “Wat is je vraag?” Het meisje antwoordde: “Zou u me willen omhelzen?”

Later zong Guruji ‘Sabse Unchi Prema Sagai’, een bhajan die gaat over de liefde voor God.

Guruji vertelde hoe zoet de Liefde van God is en dat Hij door deze Liefde zelfs vergeet dat Hij God is, enkel om dichtbij Zijn devotee te kunnen zijn.

“Het beschrijft de liefde die Krishna had, die God voor de mens heeft. Daarom zei Hij: “Wat is de grootste vorm van aanbidding?” En dan zeggen jullie: “Prema sagai.” Liefde is de grootste vorm van aanbidding. Liefde overstijgt alle barrières die we opwerpen. Zelfs de mind kan die Liefde niet begrijpen, dus Zij overtreft alles.”

Vraag tijdens de Satsang in Buenos Aires: Als ik een fles water op de afbeelding van een heilige plaats, zal dit water dan gezegend worden?

A:Dus, de eerste vraag, als je een fles op de afbeelding plaatst, of een yantra, of wat dan ook…. water, moleculen, absorberen de energie die zich in de omgeving bevindt. Het is een zeer goede collector van energieën. Dus automatisch, als je een fles of een glas water op de afbeelding van een heilige plaatst, of yantra of wat dan ook, zal het natuurlijk de energie van die persoon absorberen, en dat water zal geheiligd worden, zal gezegend worden. Masaru Emoto is beroemd. Hij heeft zulk mooi onderzoek gedaan…. namen, die op een stuk papier zijn geschreven, hebben zelfs het vermogen om de moleculen van water te veranderen… en dat is zo interessant om te zien, want ons lichaam is gemaakt van hoeveel procent water?…. laten we zeggen 70%….

Dus stel je voor, als je negativiteit inbrengt…. als je jezelf omringt met negatieve mensen, of je je mind voedt met negatieve gedachten, wat gebeurt er dan met je lichaam, wat gebeurt er dan met al die moleculen binnenin je? Ze transformeren ook in negativiteit!

Dus je moet er rekening mee houden dat jij, dit [lichaam]…. als je het gezond wilt houden, moet je deze [je mind] gezond houden. Houd je mind gezond! Als je mind gezond is, is je lichaam gezond.

Maar hoe houd je dan de mind gezond? Dit is waar je de naam van God chant. Het Goddelijke je te allen tijde herinneren, dat zal je mind gezond houden. Lees het leven van heiligen, de leela’s die God met hen heeft uitgevoerd, dat zal je mind gezond houden. En doe iets positiefs, minstens één keer per dag. Eén ding, of het nu groot of klein is, waar je je zult voelen: “Ja, ik heb vandaag iets goeds gedaan! DAT zal je mind gezond houden.

En natuurlijk, je kunt een fles water op de afbeelding van een heilige plaatsen..

Dat is ook goed.

https://www.facebook.com/bhaktimarga.argentina/videos/2313634095362185/