In Buenos Aires heeft Paramahamsa Vishwananda tijdens de Satsang vragen uit het publiek beantwoord.

Vraag: Hoe vind je jouw Guru?

A: Eigenlijk ben jij het niet die de Guru vindt. Je moet het verlangen hebben. Als je eenmaal het verlangen hebt, als je een Guru wilt hebben, als je eenmaal het verlangen hebt om je Meester te vinden, zal de Meester naar jou toekomen. Het is de Guru die jou vindt, in feite.

De discipel heeft dus alleen het verlangen ernaar. Heel vaak krijg ik deze vraag. Mensen zeggen: “Ik ben op zoek naar mijn Guru”….. Nee, je kunt niet op zoek zijn naar je Guru. Je Guru is op zoek naar jou, waar je ook in de wereld bent, de Guru zal naar je toe komen. Maar je moet dit verlangen hebben …. Als je dit verlangen niet hebt, zal Hij Zichzelf niet bekendmaken en nog iets, als je eenmaal je Guru gevonden hebt, geef je dan over!

Mensen plukken overal, links, rechts, links, rechts, Guru’s vandaan. Maar alleen het links en rechts aannemen van Guru’s zal je nergens naartoe leiden.

Je moet je aan de Guru overgeven.

Ooit vroeg iemand aan een grote heilige uit Zuid-India: “Vertel me alsjeblieft wat overgave is?” Dat is een belangrijke vraag, weet je, want iedereen heeft het over overgave… Dus belde de heilige zijn vrouw die in de buurt woonde en zei tegen haar: “Breng de lamp en laat mij die zien!”

Dus de vrouw, zonder vragen te stellen – niet van: ‘Het is overdag, heb je dat licht nu echt nodig?…..”, dat wat de meeste mensen zouden zeggen – zonder vragen te stellen, bracht de lamp mee en liet hem aan hem zien.

Dat is overgave.

De heilige Kabir, een andere grote heilige uit Varanasi, zei ooit tegen zijn discipelen: “Vandaag wil ik dat je zoute prasad serveert.” En meteen begonnen ze, zonder vragen te stellen, zoute prasad aan iedereen uit te delen.

Dat is overgave.

Zolang je redeneert, ben je niet in overgave.

Paramahamsa Vishwananda, Buenos Aires, Argentinië

Look back and thank #god .
Look forward and trust #god .
Look around and serve #god .
Look within and find #god !

Swami Keshava op Facebook vandaag