Een nieuwe Bhakti Marga tempel in Brazilië is dit weekend door Paramahamsa Vishwananda ingewijd. Momenteel bezoekt Hij Brazilië.

Guruji twitterde over de Deity (Godheid) van deze nieuwe tempel: ‘De Heer die alle ziekten en lijden van Zijn devotees wegneemt.’

Ugra is één van de vormen van Narasimha, de woeste, boze, woedende vorm, terwijl Shanta Narasimha de vredige vorm is. Narasimha is één van de Avatars van Maha Vishnu (de Opperste God).

Elke keer als Dharma in gevaar is, manifesteert Vishnu zich op aarde om dharma in stand te houden.

Narasimha (half leeuw – half mens) kwam uit een stenen pilaar tevoorschijn om Zijn devotee Prahlad te beschermen tegen zijn vader, de demonen koning Hiranyakashipu. De demonen koning was beschermd en kon niet door mensen of dieren, niet overdag of ‘s nachts, niet binnen en niet buiten, niet op de grond of in de lucht en met geen enkel wapen, gedood worden. Hiranayakashipu daagde zijn zoon uit met de woorden: ‘Jij beweert dat jouw God overal aanwezig is. Zit Hij ook in deze stenen pilaar?’ Hij sloeg de pilaar toen stuk, waaruit Narasimha vervolgens tevoorschijn kwam. Na een heftig gevecht tussen Hiranyakashipu en Narasimha, werd Koning Hiranyakashipu tijdens de schemering, op de drempel van het paleis en liggend op de schoot van de Heer Narasimha door Zijn nagels gedood.

Klik HIER voor een kort video-fragment via Facebook van deze opening.