Vanaf januari is er hard gewerkt aan het gereed maken van het gebouw, waar nu de Bhakti Marga ashram van Portugal gevestigd is. De ashram heeft een murti van Narasimha. Na een drukbezochte Darshan in Fatima heeft Paramahamsa Vishwananda de nieuwe ashram gisteren met een yagna en abishekam ingewijd.

https://www.facebook.com/BhaktiMargaPortugal/posts/1501862593169357

Toespraak door Paramahamsa Vishwananda tijdens de opening van de ashram

Guruji spreekt over de diepe, eeuwigdurende relatie tussen de Satguru en Zijn devotee: “Er bestaat niet zoiets als ‘oude of nieuwe zielen’. De ziel is aanwezig in het lichaam, het is Sri Narayana Zelf. Zodra je een persoonlijkheid hebt, pakt Maya (illusie) jou vast. Wanneer je in het lichaam van de Heer bent, heeft Maya geen invloed op jou. In dit leven heb je vele relaties, maar die gaan voorbij wanneer iemand overlijdt. Mensen zeggen dat zij de ander(en) in een nieuw leven opnieuw zullen ontmoeten, maar dit zegt ons verstand. Zeker, je zult als gevolg van gehechtheden de ander weer ontmoeten, maar hiervoor moet je terugkomen. Je weet niet op welke manier dit zal gebeuren. Afhankelijk van de gehechtheid zul je als moeder, als kind of als dier terugkomen. De liefdesrelatie tussen Narayana (paramatma) en de ziel (atma) zal nooit vernietigd worden. De Satguru zal je roepen en heeft vele manieren om ervoor te zorgen dat jij Hem in jouw leven opnieuw kunt vinden en zal Hij jou helpen jouw liefdesrelatie met God te realiseren.”

Het is een grote uitdaging voor de devotees in Portugal om een ashram tot stand te brengen. We zullen enkel slagen als we ons verenigen tot één liefdevolle familie. Als we ons in eenheid verbinden, wordt alles makkelijk.

Swamini Yajnavidhyama van Portugal, januari 2017

https://www.facebook.com/1723252711034163/videos/1723742524318515/