ZEG JA EN MAAK HET WAAR

Waarom spreekt Guruji over ‘happy cows’? Omdat deze koeien tot het natuurlijke einde van hun leven een leven kunnen leiden dat bij hun soort past en niet, zoals de meesten in hun soort, op een erbarmelijke manier in een slachthuis om het leven worden gebracht. Koeien behoren met liefde, zorg en respect te worden verzorgd, omdat, zoals Guruji met nadruk zegt, de koe onze moeder is.

Guruji’s inzichten in – en onderricht over – de spirituele- en gezondheidsvoordelen van een veganistische / vegetarische / happy cow-zuivelproducten levensstijl bieden een unieke kans om Zijn stem en Wijsheid met de wereld te delen. Als we de verandering in de wereld willen zien, moeten we deze zelf in ons dagelijkse leven toepassen en moeten we zelf de stap zetten om de verandering door onze activiteiten in de maatschappij te verspreiden.

De meeste koeien leveren A1 melk, maar sommige rassen geven A2 melk. A2 melk is beter verteerbaar en kan het overgevoeligheidsreacties en allergie voorkomen. A2 melk van de Jersey, Guernsey, Blaarkop en Pahari koeien. Deze oudere rassen zijn minder doorgefokt.

JIJ KUNT DIEREN HELPEN

  • Eet geen koeien of hun kinderen, die vlak na hun geboorte werden gekidnapt, en drink geen moedermelk die voor hun baby’s was bedoeld – die bij de mens op termijn juist calcium in ons lichaam afbreekt. Er zijn tegenwoordig vele soorten soja- noten- en granenmelk te verkrijgen waar geen dierenleed aan kleeft!
  • Vertel anderen waarom jij niet wilt meewerken aan dit lijden, en dat je geen koeienbaby’s eet en waarom je hun melk niet steelt: de meeste mensen realiseren zich niet eens dat dit deze dieren jaar in, jaar uit aangedaan wordt.

Voel je uitgedaagd om AHIMSA, of zo schadeloos mogelijk leven, in praktijk te brengen!

Kook bijvoorbeeld zonder melk en gebruik in plaats van zuivel:

Zoek steeds uit of blijf er alert op dat de producten biologisch gekweekt zijn en het merk geen grondstoffen gebruikt, die ten koste gaan van de natuur (ontbossing etc.)

Plantaardig alternatieven voor melk

Notenmelk
Er zijn inmiddels flink wat noten opties op de markt, denk amandel-, hazelnoot-, cashew- en macadamiamelk. Je kan ze bij elke supermarkt en biowinkel krijgen. Zorg er wel voor dat je een ongezoete variant neemt. Heerlijk door een bakje havermout en smoothies!
Kokosmelk
Te koop in elke supermarkt, aziatische toko & iedere biowinkel. Kokosmelk is heerlijk in curry’s, soepen en sauzen. Je kan er ook heel makkelijk vegan slagroom mee maken!
Havermelk
Te koop in elke supermarkt en biowinkel. Havermelk is lekker in smoothies, pannenkoeken en taarten. Ik drink geen koffie maar heb me laten vertellen dat havermelk en koffie het einde is!
Rijstmelk
Te koop in de meeste supermarkten en in iedere biowinkel. Rijstemelk is heel waterig en dus perfect als ontbijtje met wat muesli, granola of door een bakje rawnola
Sojamelk 
Sojamelk is misschien wel het bekendste alternatief. Sojamelk is wat dikker en behoorlijk zoet en daarom perfect in baksels.

Plantaardig alternatieven voor yoghurt

Haveryoghurt
Deze yoghurt is te koop in bijna elke bio winkel. Niet zoet dus vooral lekker met flink wat fruit en cacaonibs.
Soja yoghurt
Te koop in iedere supermarkt en biowinkel. Zog er wel voor dat je de ongezoete variant koopt .
Kokos yoghurt
Sinds kort te koop bij de AH en elke biowinkel. Kokosyoghurt is lekker door pannenkoeken, smoothies en als ontbijtje met wat granola of rawnola. Heeft qua structuur wat weg van kwark.
Silken tofu
Verkrijgbaarbij biowinkels en een must in de vegan keuken. Silke tofu bevat flink wat eiwitten en kan dus ook prima als alternatief voor kwark. Deze tofu is dik van textuur en daarom geweldig in taarten of in een frambozenmousse

Plantaardig alternatief voor kwark

Soja kwark
Voor zover ik weet heeft alleen Provamel een echt alternatief voor kwark. Deze kan je krijgen bij elke biowinkel en verschillende supermarkten. Deze kwark is perfect door je pannenkoekenbeslag. Zo krijg je lekkere, dikke en fluffy pannenkoeken.

Zoals je ziet is zijn er flink wat plantaardige alternatieven voor zuivelproducten.