De schilderingen op de muren van de nieuwe tempel in Shree Peetha Nilaya worden door Paramahamsa Vishwananda beschreven. Ook legt Hij uit hoe het Just Love Festival een festival van het hart is.

SCHILDERINGEN IN DE NIEUWE TEMPEL

Wanneer je de tempel binnenkomt, zul je het hele levensverhaal van Heer Krishna zien, omdat Hij ons zo lief is. De mensen die over Zijn leven hebben gelezen, weten dat het over te gekke dingen gaat en dat alles wat Hij doet een specifieke betekenis heeft. Je zult een schildering van Zijn geboorte zien en zo verder. Als je naar de andere kant en omhoog kijkt, zul je de Bhagavatam zien. Dit Hindu-Geschrift is erg belangrijk, omdat het de relatie tussen Bhagavan en de bhakta symboliseert. Er zijn nog andere schilderingen. Panduranga en alle Vaishnava heiligen staan afgebeeld. Er is ook een schildering van Ramanuja Acharya met de Alvars (poëten van specifieke, zeer oude poëtische Hindu-Geschriften). Er is een beeltenis van Mahavatar Babaji en ook van Meerabai (een heilige uit India), Giridhariji (vorm van Krishna) en Heer Chaitanya Mahaprabhu (incarnatie van Krishna en deed het Vaishnavisme herleven) en Nityananda. Dichtbij de muziek zijn afbeeldingen van muzikale heiligen te zien.

Dit laat de rijkdom van Bhakti zien en verschillende heiligen. Hun aandacht ging enkel naar de Heer uit en dit is zeer belangrijk.

SPIRITUALITEIT VAN HET JUST LOVE FESTIVAL

Het Just Love Festival is een aantal jaren geleden georganiseerd om liefde uit te drukken. Er zijn tegenwoordig zoveel festivals in de wereld, maar zij zijn niet gericht op devotie. Het gaat hen meer om yoga en zo. Maar de werkelijke Yoga is de eenheid tussen jou en God. Heel vaak vergeten mensen dat. Ze doen aan yoga, ja, maar het wordt slechts een fysieke oefening en dat is het dan. Ze zitten een beetje te mediteren en chanten een paar keer OM en dat is het dan. Maar dat is niet alles.

Wanneer je hier tijdens het Just Love Festival in juni a.s. aanwezig bent, zul je zien hoe mensen veranderen. Hoe mensen zoveel vreugde uitstralen en die vreugde is niet geveinsd. Deze vreugde ontstaat niet door iets van buitenaf, maar zij komt van binnenuit en dat is Bhakti. Het JUST LOVE FESTIVAL is het festival van devotie, ware devotie.

 

– Paramahamsa Vishwananda

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/posts/1602326143226857

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/posts/1605072969618841