In alle culturen en religies heeft muziek altijd een sleutelrol gespeeld. Door muziek komen mensen in contact met de essentie van hun wezen, namelijk Liefde. Bhakti Marga, het pad van liefde en devotie, gebruikt muziek om de Liefde die iedereen, ongeacht religie of culturele achtergrond, in zijn hart heeft, op te wekken.

Bhajans (spirituele liederen) worden in Shree Peetha Nilaya zowel ’s ochtends, als ’s avonds, zowel binnen, als buiten gezongen, samen met krachtige, Indiase, traditionele gebeden en mantra’s.

“Ik herinner Me dat Ik, toen Ik klein was, elke zondagochtend naar de tempel ging. Waarom? Er werden daar bhajans gezongen. Ze waren een uurtje aan het zingen. Daar wist Mijn moeder niets van. Ik vertelde haar: “Ik ga wat studeren”, om vervolgens naar de tempel te gaan. De tempel lag afgelegen, niet op loopafstand. Ik moest twee bussen nemen om daar te komen. Ik ging echter iedere zondag, omdat Ik er zo enthousiast over was. Het was zo fijn om er naar toe te gaan. Elke keer ontmoet je andere mensen. Je ziet het enthousiasme waarmee de mensen spiritueel bezig zijn. Het geeft hen die vreugde, weet je. Het is zo prachtig iemand te zien die van God houdt en bij iemand te zijn die van God houdt. Nu zijn jullie hier allen samen, allemaal mensen met dezelfde liefde tezamen… Weet je hoe vreugdevol dit is, hoeveel liefde er nu is?

Dát is wat groepen kunnen doen. Je leert er jezelf te vergeten. Je wordt Één. Er is geen individualiteit, maar er is een eenheid. Velen maken Eén. Dit maakt het zo prachtig om deel van een groep uit te maken.”

“Door het zingen van de Goddelijke Namen is God heel makkelijk te bereiken.”

Paramahamsa Vishwananda (uit het boek Just Love, vragen en antwoorden)

De volgende opname is van de afgelopen pelgrimsreis in Noord-India, waarin Mira tijdens de bootreis zingt. Bhakti Marga Music heeft een Facebook-pagina.

Wil je in Nederland meedoen, neem dan contact op met Ravi Ramprogas (Leiden)Kees Reijnen (Tilburg) of via de Facebookpagina van Bhakti Marga Nederland. Aanstaande dinsdagavond zullen er in Tilburg bhajans worden gezongen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/1150069978452478/