Maha Lakshmi creëert balans door je lichaam, denken en geest te verenigen, waardoor je op je spirituele pad vooruit kunt komen.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Lakshmi is de Godin van spirituele en materiële overvloed. Vandaag wordt een Yagna ter ere van Maha Lakshmi in Shree Peetha Nilaya in aanwezigheid van Paramahamsa Vishwananda gehouden.

‘Maha Lakshmi, de goddelijke metgezel van Maha Vishnu staat voor de deur van je hart. Het is Haar Shakti die je meeneemt op een golf van toegewijde liefde voor haar ‘man’, de Heer van je universum in je hart. Laat het zo zijn.’

Journey to Freedom, Bhakti Sutra’s van Mahavatar Babaji, Sutra 100

‘Weet je, in de Hindu religie kennen we een gebed. We bidden: Karaagre vasate Lakshmi, karamadhye Sarasvati karamuule tu Govinda, prabhaate karadarshanam samudravasane Devi Parvata stanamandale, Vishnupatni namastubhyam paadasparsham Kshamasva me.

Wat betekent: Oh! Moeder Aarde, Uw kleren zijn de oceaan en U draagt de bergen en de wouden op Uw lichaam. U bent de Vrouw van Vishnu, voor U buig ik mij neer. Vergeef me alstublieft, wanneer ik U met mijn voeten aanraak.

Ken je dit gebed? Dit gebed doe je ’s ochtends als je uit bed opstaat. Je plaatst je handen met de vingertoppen tegen elkaar en je zegt dat hier de Godin Lakshmi aanwezig is. Het midden van de handpalm vertegenwoordigt de Godin Saraswati en de onderkant vertegenwoordigt Govinda, of Maha Vishnu. Dit is het eerste wat de mensen deden, voordat ze uit bed stapten. Zij herinnerden zich eraan dat Lakshmi, Saraswati en Govinda Zich in hun handen bevinden. Op deze manier vergaten zij nooit dat het Goddelijke altijd bij hen was. Maar tegenwoordig is het eerste wat er gezegd wordt, als mensen uit bed stappen: “Wat zal ik vandaag gaan doen?” In plaats van te denken aan God, denken ze aan allerlei andere dingen, behalve aan het Goddelijke. Maak er een gewoonte van dat de eerste gedachte die ’s ochtends bij je opkomt naar God, of naar de Godheid, waarmee jij je vertrouwd voelt, uitgaat.’

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, Just Love 1