Een mooi verslag op de blog van de sadhana website van Bhakti Marga van een groot evenement in Slovenië. Houd het blog in de gaten! Wil je andere blogs lezen: onderaan de pagina kun je een taal kiezen (staat automatisch op Engels, maar je kunt hier Dutch voor de Nederlandse vertaling aanklikken). Ook in Nederland kun je aan OM Chanting meedoen. Vanavond in Luttelgeest, maar op diverse plaatsen in Nederland wordt OM Chanting gehouden. Kijk op de kalender van deze website voor data en locaties.

Verslag van de MAHA OM CHANTING in Slovenië

‘Slovenië, een klein Europees land met slechts 2 miljoen inwoners, werd 22 september jl. groot. Plannen waarover we al meer dan vier jaar dromen, sinds de aanvang van OM Chanting in Slovenië, werden gerealiseerd! Er is een spirituele formule die zegt: als 140 mensen samen met dezelfde intentie mediteren, deze relatief kleine groep de mogelijkheid heeft om het bewustzijn van 2 miljoen mensen positief te beïnvloeden – wat in ons geval het hele land betreft.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in maart van de organisatoren van OM Chanting in Slovenië, hadden we besloten dat dit speciale evenement in september zou gaan plaatsvinden. De organisatie van de Maha OM Chanting nam zes maanden in beslag. Het bracht mensen met verschillende interesses en opvattingen uit het hele land bij elkaar. Gedurende deze hele tijd heerste er een bijzondere harmonie en acceptatie onder elkaar. Ons telegramkanaal was constant actief en het energieniveau en het enthousiasme is nooit verminderd. We wisten dat een dergelijke belangrijke gebeurtenis zou kunnen plaatsvinden door nauwe samenwerking; een gebeurtenis die zoveel goeds zou brengen naar deze wereld en tegelijkertijd de erkenning aan de missie van Bhakti Marga en Paramahamsa Sri Swami Vishwananda zou verbeteren.

We hebben eindeloos veel posters opgehangen, duizenden flyers verspreid, honderden e-mails verstuurd en we waren ook erg actief met het plaatsen en delen van de berichten over dit evenement op Facebook. We voelden dat we zo dichtbij het realiseren van onze droom waren! Een paar dagen voor het evenement bereikte het aantal geregistreerde deelnemers het minimum aantal deelnemers dat we voor ogen hadden – 140 personen! Wat volgde in de volgende drie dagen ging echter verder dan onze stoutste verwachtingen. Het aantal mensen dat zich inschreef voor het evenement begon met grote snelheid te stijgen, en we waren er niet zeker van of iedereen in de zaal zou gaan passen, ondanks het feit dat we voor dit evenement een vrij grote ruimte hadden gereserveerd.

Het uiteindelijke aantal deelnemers aan dit evenement was 236! Voor velen van hen was dit de eerste keer en dertig mensen uit het buurland Kroatië kwamen ons zelfs ondersteunen. Tijdens dit evenement was Swami VishwaKanjalochananda aanwezig en hij hield een mooie slotspeech. Elke deelnemer aan dit speciale evenement ontving een fles met geïnformeerd water, dat tijdens de OM Chanting in de Lichtkolom in het midden was geplaatst. Bij het verlaten van het evenement kreeg iedereen ook een ketting met een OM-hanger en een citaat van Paramahamsa Sri Swami Vishwananda. Ons Veggie-team had een zoete traktatie voor alle deelnemers voorbereid. Het was mooi om het positieve effect van dit evenement op alle aanwezigen te zien. Aan het einde was iedereen open en vol liefde, hun ogen straalden. Velen hebben de wens geuit om dit evenement in de toekomst weer te houden en wensten dat we deze richting blijven opgaan. Het is een enorme genade om deel uit te maken van de missie van Paramahamsa Sri Swami Vishwananda en bij te dragen aan meer vrede in de wereld.’

OM SHANTI SHANTI SHANTI

Op de foto’s is de Lichtkolom te zien, die tijdens OM Chanting ontstaat.