Shirdi Sai Baba (1835 – 15 oktober 1918) is geboren onder een onbekende naam. Hij was een Avatar. Vandaag werd Zijn sterfdag in Shree Peetha Nilaya gevierd.

Paramahamsa Vishwananda sprak vandaag over Shirdi Sai:

“Er zijn ontelbare manifestaties van Krishna geweest. Veel van die manifestaties zijn aspecten van Hem. Slechts enkelen zijn een volle manifestatie van Krishna. Je kunt een heilige niet met het verstand bevatten. Dat lukt niet. Bij een heilige is er geen negativiteit. Shirdi Sai was gekomen om ons aan Eenheid te herinneren. We denken nu vaak over Shirdi dat Hij vriendelijk en zacht was. Integendeel! Shirdi Sai wisselde vaak van stemming en kon tegen mensen uitvallen. Op het ene moment was Hij agressief, het volgende moment zo zacht als een moeder. Als de Guru boos op je is, is dit een grote zegen. De Guru is hier voor jouw verandering en groei.

Tijdens het leven van Shirdi Sai vonden vele wonderen plaats. Er heerste cholera in de regio van het dorp Shirdi, waar Shirdi Sai verbleef. Op één van die dagen was Shirdi bloemen aan het fijn malen. Dat was vreemd, want Shirdi zorgde zelf niet voor Zijn voedsel. Mensen vroegen Hem waarom Hij dit deed. Ze dachten dat Shirdi dit voor hen deed (zo werkt het denken, zegt Guruji). Toen gaf Shirdi opdracht om de gemalen bloemen in een cirkel rond het dorp Shirdi te leggen. Vanaf dat moment stierf niemand aan de cholera die zich in de cirkel bevond. Wanneer een zieke over de bloemenlijn stapte, genas die.

Sinds Zijn Maha Samadhi (overgaan naar de andere wereld) gebeuren er nog steeds vele wonderen. God stuurt de heiligen om ons te herinneren aan de ware Realiteit. Paramahamsa Vishwananda vertelt over Zijn tweede bezoek  (Guruji was indertijd 16 jaar) aan de Shirdi tempel in India. Daar maakte Hij mee dat een vrouw haar zicht terug kreeg, nadat ze de Voeten van de murti van Shirdi Sai had aangeraakt. Guruji zei: ze kwam niet met die intentie, maar het was de Genade die ze uit Zijn Liefde mocht ontvangen.”

Guruji herinnert ons ook aan het boek Zeven dagen Shirdi over het leven van Shirdi, waarin ook vele wonderen worden beschreven. Aan het einde van Zijn toespraak regende het plotseling bladeren. Dit wordt als een Zegen beschouwd. Klik HIER voor de foto’s en kijk voor de volledige toespraak naar onderstaande video.

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/1367373746722099/

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/1367339333392207/