Paramahamsa Vishwananda vierde afgelopen vrijdagnacht Maha Shivaratri in Shree Peetha Nilaya. Guruji was tijdens de ceremoniën vrijwel de gehele nacht aanwezig en zegende de aanwezigen. De Shivalingam werd door het offeren van Bilva bladeren (blad met drie blaadjes van de Bilva boom), melk en water geëerd en er werd een yagna (vuurritueel) gehouden. De Shivalingam is het symbool voor de vormloze en alomtegenwoordige God. De avond ervoor benadrukte Guruji nog dat het verlangen naar God en de wil om Hem te bereiken wezenlijk is.

“Shiva, de ultieme Bhakta van God is voortdurend op Narayana gericht. Om de Hoogste Liefde te realiseren, zul jij je moeten inspannen. Je zult moeten zeggen: ‘Ja, dat wil ik.’ Zolang het verlangen om Narayana te dienen niet in jou ontwaakt, zolang je deze eerste stap niet zet, zal het moeilijk zijn.”

Paramahamsa Vishwananda

Tijdens Maha Shivaratri nodigde Guruji de gasten uit om hun spirituele wens aan Shiva op te dragen en zich in meditatie of via een door Hem gegeven mantra te richten op Shiva. Narayana zul je via Shiva bereiken.

Swami Vishwaaniruddhaananda ging in op de kosmisch dansende Shiva of Shiva Nataraja (zie foto): op die manier houdt Shiva alles, de schepping, in balans.

Foto’s van deze avond zijn HIER te vinden.