Paramahamsa Vishwananda is op pelgrimsreis in West-India. Volg deze reis door Maharashtra via de pagina ‘Follow the Master‘. Er zal zo vaak mogelijk verslag gedaan worden van de avonturen die daar beleefd worden.

Enkele van de meest mystieke en oude tempels die met bhakti doordrenkt zijn en waar de meest bijzondere heiligen hebben gewoond, zullen worden bezocht. Door de Genade van Paramahamsa Vishwananda zal Lord Vitthala bezocht worden in zijn verblijfplaats in Pandapur, evenals de Samadhi van Shri Brahmachaitanya Gondavalekar Maharaj en Sadguru Shri Samarth Ramdas Swami.

Voor het eerst zal Paramahamsa Vishwananda Kolhaphur verkennen, waar Lord Dattatreya in hoge mate wordt vereerd en in deze regio als Avatar een menselijke vorm heeft aangenomen.

Er zijn in de omgeving van Kolhaphur tempels uit de 14e eeuw te vinden, omdat deze regio veel heiligen kent. Heiligen zoals Chilli Maharaj zijn verbonden met deze regio, maar ook de incarnatie van Dattatreya Swami Shri Krishna Saraswati uit Kolhapur. In de Narasimhawadi-tempel van ‘Shri Narasimha Saraswati’ heeft de Purna Avatar van Lord Dattatreya hier 12 jaar gewoond en Zijn Paduka’s zijn ingebed in steen waar nog dagelijks abhishkam wordt verricht.

De Shri Mahalakshmi tempel in Kolhapur is ook een van de belangrijkste Shakti Peetha’s, ook wel Dakshin Kashi genoemd. Deze staat vermeld in verschillende Purana’s en men gelooft dat je daar ofwel van je verlangens verlost kan worden of deze kunt laten vervullen.

De eerste beelden van een samenkomst in India; Swami Paranthapa deelt bijzondere ervaringen van devotees met hun Satguru.

https://www.facebook.com/BhaktiMargaIndia/videos/540150506572847/