Woensdagnacht is Shivaratri in Shree Peetha Nilaya gehouden. Shiva vormt samen met Vishnu en Brahma de Goddelijke drie-eenheid van de schepping (Brahma), behoud (Shiva) en vernietiging (Brahma). ‘s Ochtends voerde Paramahamsa Vishwananda een abishekam op het grote Shiva beeld uit (zie foto).  ‘s Nachts werd er vier maal aan een lingam, de spirituele vorm van Shiva, geofferd. De tweede lingam, waaraan geofferd werd, is van Guruji persoonlijk. Hij vertelde dat Hij op jonge leeftijd deze lingam in een etalage had zien staan en dacht ‘ die behoort mij toe’. De lingam bleef in de etalage staan. Guruji zei dat Hij lange tijd al zijn zakgeld had gespaard. Toen hij 125 roepies (3,50 euro) had, is hij met zijn neef naar de winkel gegaan om de lingam te kopen. De verkoper twijfelde, omdat het gespaarde bedrag zo laag was, maar heeft hem toch voor dat geld aan hen verkocht.

Navaratri werd door Guruji met een geleide meditatie afgesloten, waarna Hij persoonlijk vibhuti aan alle aanwezigen uitdeelde.

Shiva verblijft in de Himalaya en is onthecht van alles. Zijn denken is afwezig. Zolang je gehecht bent aan wat dan ook, is het denken aanwezig.  Als je er niet in verstrikt bent, ben je vrij. Dan kun je zoveel hebben als je wilt, maar richt al je aandacht op Narayana. Jij bent in wezen niet gehecht. Laat niet toe dat jij je aan wat dan ook hecht..

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Een speciale ervaring van een devotee

https://www.facebook.com/bhaktimarganederland/posts/1641045955988383

Klik voor foto’s van deze speciale nacht HIER.

Shiva-posts op Twitter van Guruji: