Jai Gurudev!  Een zeer bijzondere ervaring van een devotee tijdens Karthik:

Jai Gurudev,
Hallo iedereen, ik wil graag mijn verhaal over mijn ervaring tijdens de Karthik-nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november in de ashram delen.

Ik was met twee devotees naar Springen in Duitsland gereden, de ashram van mijn Guru, Paramahamsa Vishwananda, Guruji, om de Karthik-nacht te vieren, te zingen en te dansen voor Lord Krishna.

Onderweg besefte ik, dat ik mijn kleine deity van Krishna vergeten was. Ik breng die altijd mee en houd die dichtbij me als ik naar de ashram ga, als ik een Bhajan zing, of als ik een mantra chant, want het is leuk om iets materieels in handen te hebben, waarmee je je op de Heer kunt richten en Hem naar je hart kunt brengen, zodat je je met Hem kunt verbinden. Het was de eerste keer dat ik Hem vergeten was. Ik haalde mijn schouders op en liet het, het was zeker niet de bedoeling… voor deze reis.

Toen Karthik met de muziek en het dansen rond de ontstoken lamp begon, had ik al een paar dagen pijn in mijn rechterknie, het was al pijnlijk genoeg om te lopen, laat staan te dansen… dus ik besloot te kijken en te genieten van iedereen die voor de Heer aan het dansen was.

Het duurde van 6 uur ‘s avonds tot de volgende morgen 6 uur en rond 4 uur in de ochtend was ik erg dankbaar dat ik de kans kreeg om voor de Heer te zingen. Het was zo fijn, om Guruji mee te horen zingen; aan de bovenkant Zijn stem en ik ondersteunde, vol liefde, zoals we samen zongen. Nadat we klaar waren met zingen, riep Hij me naar zich toe, ik knielde naast Hem, vreemd genoeg deed mijn knie niet meer zo’n pijn en we praatten een beetje. Hij vroeg me wat ik in Londen aan het doen ben en ik antwoordde dat ik mijn lichaam op het werk had verwond!

Toen vroeg Hij: “Wat wil je?” Ik antwoordde dat ik niet weet wat ik wil… toen keek ik Hem aan en zei Hem: “Gewoon gelukkig zijn :)”
Hij zei: “Gelukkig! Iedereen kan gelukkig zijn… maar, wat wil jij?”
Dus ik antwoordde dat ik nog steeds niet zeker wist of ik iets wilde, dan slechts met alle plezier voor de Heer zingen, de Goddelijke naam zingen en die in mijn hart voelen.
Hij zei, als ik Hem aan jou geef, moet je alleen voor Hem zingen, niet voor mensen, maar alleen voor de Heer. Dus ik zei: “Ja oké, dat zal ik doen.”
Toen zei Hij: “Als ik Hem aan jou geef, moet jij voor Hem zorgen.” Ik zei: “Oké, dat zal ik doen.”
Toen glimlachte Hij en legde mijn hand op het midden van Zijn borst, Zijn hart klopte razendsnel, alsof Hij net een sprint van 100 meter achter de rug had. De warme slag van Zijn hart voelde alsof die in mijn handpalm sprong terwijl het snel sloeg.
Toen zorgde Hij ervoor dat ik mijn hand over Zijn hand aan de linkerkant van Zijn borst legde en het begon te voelen alsof Hij steeds weer Zijn hand uit Zijn hart haalde. Toen liet Hij Zijn hand in de mijne vallen, terwijl Hij een prachtige en verbazingwekkende Deity van Narayana Krishna tevoorschijn haalde. Hij legde Hem in mijn handpalmen en Hij was zo levendig, warm en bruisend van energie intens, als een pasgeboren baby!
Dat ik Hem had gezien en gevoeld, dat deze Deity uit Zijn hart was gekomen! Ik was verbaasd en verkeerde op zijn zachtst gezegd in een shock-toestand, het was meer dan ik met mijn mind kon bevatten.

Ik bedankte Hem gewoon, maar was Hem zo diep dankbaar voor zo’n mooi en oprecht geschenk van liefde uit Zijn hart.
Guruji zei toen, nadat Karthik klaar was, dat iedereen Darshan van deze Deity zou moeten nemen.
Ik plaatste Hem op een zilveren dienblad, omringd door tulsi, en iedereen kwam en nam Darshan van Narayana Krishna, omdat het zo’n mooie zegen was en een verbazingwekkende manifestatie die op Karthik-nacht was gezien!

En toen kon ik ook zien en begrijpen waarom ik deze reis mijn kleine Krishna vergeten was!

Ik ging daarna, naar het ochtendgebed, de tempel in, want de nacht van Karthik werd in de grote tent ernaast gevierd.
Ik was moe, omdat ik de hele nacht wakker was geweest en vond het moeilijk om mijn ogen open te houden, dus ben ik vertrokken.
Toen ik de deuren uitliep, zat Guruji voor me op een bankje. Hij keek me aan… en ik zei tegen Hem dat ik gewoon naar het toilet ging :)) Hij antwoordde: “Laat me de Deity vasthouden, terwijl jij naar het toilet gaat.”
Dus ik gaf die aan Hem, gewikkeld in een sjaal, met veel losse tulsi erin, die tijdens de Darshan uit het dienblad was achtergelaten (zie foto op de Facebook-pagina van Paul Chandler).
Toen ik van het toilet terugkwam, had Guruji de tulsi om de deity gedraaid, Hem daarmee aangekleed. Hij zag er zo mooi uit, dat er foto’s door devotees en een Swami van zijn genomen, zodat ik ze met jullie allemaal kan delen en jullie Darshan van Narayana Krishna, die Guruji vanuit Zijn hart manifesteerde, kunnen ontvangen.
❤❤❤

Gezegend en dankbaar zijn, zoveel dankbaarheid…???

Jai Gurudev
Nilambara Das

https://www.facebook.com/100003345056430/posts/2508536475934496/