Het nieuwe jaar werd in Shree Peetha Nilaya, de ashram ‘Bhakti Marga’van Paramahamsa Vishwananda in Duitsland, met een groot siervuurwerk ingeluid. Guruji genoot van het vuurwerk. De volgende ochtend verzamelde iedereen zich opnieuw en verzorgde Paramahamsa Vishwananda een abishekam voor onder meer Giridhari, Thakurji, Radhe, een Shaligram en een andere murti (beeldje) van Krishna. Deze murti van Krishna was ooit van een discipel van Chaitanya Maha Prabhu (een groot Heilige). Deze discipel had 7 kloosters gesticht, waarvan er nu nog 3 actief zijn. Hij gaf elk klooster een deity (heilig beeldje). De Shaligram en dit beeldje ontving Paramahamsa Vishwananda tijdens Zijn laatste pelgrimage in India. De Shaligram of heilige steen (Vishnu of God Zelf)  is één van een groep van 13 Shaligrams, die van Chaitanya Maha prabhu afkomstig is. Guruji vertelde dat Chaitanya Maha Prabhu ons door Zijn incarnatie aan de intensiteit van de liefde herinnerde. Op deze Shaligram staat een hart. Het hart dat symbool staat voor de Liefde en devotie. JUST LOVE vormt in het kort de eenvoudige en krachtige leer van Paramahamsa Vishwananda.

‘s Nachts heeft Paramahamsa Vishwananda nog een krachtige, ongelooflijke, liefdevolle boodschap gegeven, die iedereen in zijn of haar hart mee mag dragen.

Een korte samenvatting:

Jai Gurudev, Jouw persoonlijkheid, hoe jij je gedraagt, waar je beroemd om bent, eer of roem mee hebt verworven of bekend mee bent geworden, die vorm verdwijnt. Een devotee die zich volledig heeft overgegeven aan Bhagavan of God is nooit verloren. Deze devotee gaat door, houdt vol, komt verder in het leven, die is nooit verloren. Diegene transformeert van mens naar de Goddelijkheid die in hem of haar is. De Goddelijkheid ontwaakt in hem of haar en schijnt door hem of haar heen. De Guru of Giridhari is met die devotee. Hij zei: “Beschouw jezelf daarom nooit als zwak of alleen. De grootste kracht of ‘Force’ is met jou. Zoals Krishna zei: “Zij die zich aan Mij hebben overgegeven, daar zorg Ik voor.” Haribol!

Vuurwerk na de arati (vuurritueel) om 12 uur voor de deities op het altaar in de tempel