De opening van de nieuwe Bhakti Marga Tempel in Vrindavan is in volle gang. Devotees uit de hele wereld zijn naar Vrindavan gereisd om de opening bij te kunnen wonen. Gisteren vond een processie rond de tempel plaats. De aanwezigen maakten de traditionele inwijding ‘Prana Pratishtha‘ van de murtis mee. Paramahamsa Vishwananda en Sr. Satyanarayana Dasa Babaji gaven o.a. toespraken in een grote tent. Klik HIER om de toespraak van Paramahamsa Vishwananda te bekijken. Hij vertelde hoe Hij aan de murti Giridhariji, die eerder aan Meerabai toebehoorde, was gekomen. Giridhar reist altijd met Guruji mee. “Liefde is niet met het verstand te bevatten. Je kunt erover spreken, je kunt er veel over zeggen. Zolang je er geen glimp van hebt opgevangen, zul je Haar niet begrijpen. Vaak zijn de gedachten in conflict. Geef het denken aan Krishna. Dit is nodig om Zijn liefde te kunnen voelen.”

De Leela (het kosmische Spel) van Giridhari is belangrijk voor de Guru-discipel relatie, een enorm belangrijke hoeksteen van Bhakti Marga.

Ook Dr. Satyanarayana Dasa Babaji van het nabijgelegen Jiva instituut heeft een toespraak gegeven. Hij ging in op het verschil tussen liefde waar voorwaarden aan gekoppeld zijn, en de onvoorwaardelijke liefde. Dit is de Liefde die Krishna in Vrindavan nog steeds manifesteert en die door de devotees heen schijnt. Misschien is Krishna voor velen niet zichtbaar, maar Hij is in Vrindavan nog steeds aanwezig. Materiële problemen zullen komen en gaan, maar ze hebben geen effect op hen, die deze Liefde bereikt hebben. Er is niets hoger, wat je kunt bereiken dan deze Liefde. Zo krachtig als deze Liefde is, is er niets of niemand. De tempel Giridhari Dham is om deze reden in Vrindavan gebouwd, omdat de boodschap van Paramahamsa Vishwananda JUST LOVE is.

Swamini Vishwamohini, hoofd van de Bhakti Marga tempel ‘Giridhari Dham ashram’ nodigt devotees voor een bezoek aan de ashram uit.
Via instagram zijn een aantal video’s van de eerste dag van de opening te bekijken.

Op dit moment is de viering rechtstreeks te bekijken.

[soliloquy id=”5260″]