De nieuwe Bhakti Marga tempel in Riga is aan Ram toegewijd. Sita, Ram, Lakshmana, Hanuman en Garuda zijn de aanwezige deities, waarvoor Paramahamsa Sri Swami Vishwananda een abishekam uitvoerde.

Na de aarti vertelde Hij hoe zachtaardig Ram is en Hij ons helpt onze negatieve kwaliteiten op te ruimen. Ram is altijd kalm, nooit boos, in elke situatie is Hij kalm. Degenen die zich volledig hebben overgegeven staan boven goed en kwaad en bereiken die staat van kalmte. SitaDevi is Shakt, de Goddelijke Moeder, herinnert ons aan onze zachte kant. Zij bevindt zich aan de kant van het hart van God (links van God); het verlangen naar God. Lakhsmana is Adishesh. Hij is helemaal niet kalm. Rama is genadevol, maar Lakshmana zal je niet sparen. Soms heb je iemand nodig die je helpt te herinneren. Hanuman: er is geen moment dat Zijn gedachten niet bij Ram is. Garuda is een krachtige adelaar, maar Hij bevindt zich aan de Voeten van Narayana. Krishna en Ram hebben dezelfde kleur, er is een verschil, de ene heeft een fluit, de ander een pijl en boog.

Buiten de tempel staat een murti van Kali. Guruji zei hierover, terwijl Hij de murti aanraakte: “Soms neemt Krishna Haar aspect aan.”

Paramahamsa Sri Sri Swami Vishwananda bezocht Letland om de nieuw gebeeldhouwde granieten deities van Sri Ram Darbar in Bhakti Marga’s Satchitananda Vigraha Ramachandra ashram in te huldigen. Na de viering legde Hij aan alle aanwezigen uit waarom de deities zo belangrijk voor ons zijn. Op de tweede dag, gaf Guruji Darshan in het centrum van Riga voor meer dan 1.200 zoekers die van ver reisden om zijn speciale zegeningen te ontvangen.