In Nijmegen is afgelopen zondag het eerste devotee huis officieel geopend met kirtan, vegan voedsel en een OM Chanting.

Onze Gurudev brengt mensen bij elkaar, mensen die normaal gesproken niet met elkaar in contact zouden komen; mensen uit verschillende bevolkingsgroepen, uit verschillende culturen, met verschillende achtergronden; mensen die een totaal verschillende opvoeding hebben gehad, maar die allemaal dezelfde essentie delen: de wens en het verlangen om zich te verbinden met het Goddelijke. Wanneer mensen samenkomen met dit gemeenschappelijke belang is dit zo’n zegen. De genade van het opzetten van een groep, een Sangha, is dat we tijd kunnen doorbrengen met Guruji, Paramahamsa Vishwananda, wanneer Hij niet fysiek bij ons is; we krijgen de kans om voortdurend herinnerd te worden aan deze Goddelijkheid, om een gevoel van familie, een gevoel van saamhorigheid en van niet-aflatende verbinding met deze Goddelijke Liefde te hebben.

Het eerste devotee huis in Nederland! Hoe het ging…

Manay Das, Kanaka Das, Harischand en Dhanista zochten ieder afzonderlijk een kamer in Nijmegen. Ze waren op zoek naar een huis waar niet gerookt wordt, geen vlees, vis of eieren wordt gegeten; een huis waar ze als een bhakta kunnen leven. Dit bleek erg lastig en ze vroegen hun Satguru om hulp. Vanaf het moment dat Paramahamsa Vishwananda Zijn blessing aan hun zoektocht naar een huis voor hen samen had gegeven, ging het snel. Ze vonden een leegstaand huis in Nijmegen, dat door vier mensen gehuurd en bewoond kon worden. Er is inmiddels flink gepoetst, de muren zijn geschilderd, de kamers zijn ingericht en er wordt in gewoond. Afgelopen zondag maakten een groot aantal vrienden tijdens de house-warming party kennis met OM Chanting en kirtan, dit alles onder het genot van vegan-voedsel.

En hoe onze Gurudev voor hen en al Zijn bhakta’s zorgt! Tijdens een Darshan in Shree Peetha Nilaya bracht Hij onlangs deze bhakta’s uit Nijmegen in contact met andere devotees uit Nijmegen, die 400 meter verderop blijken te wonen! Al deze devotees hebben persoonlijk ervaren hoe Gurudev hen op hun pad helpt en hoe belangrijk sangha is.

Sangha ki! Hari bol! Jai Gurudev!

Vanaf deze week kun je er elke zondag om 18.00 uur meedoen aan OM Chanting. Geef je op via Harischand.

https://www.facebook.com/1034671719959146/posts/2483645861728384/