Wie ben ik?

Satsang door Paramahamsa Vishwananda tijdens Zijn Azië-bezoek. Ook opende Guruji gisteren een Bhakti Marga tempel in Nagano. Kijk voor meer foto’s van dit bezoek in het Bhakti Marga album op Flickr.

“Dit is één van de meest gestelde vragen: Hoe kan ik mijzelf leren kennen? Als Ik jullie morgen vertel dat jullie niet zijn wie jullie zijn? Wat zou jullie reactie zijn? Verstandelijk of wie je lichamelijk bent, weet je, maar wie bén je in werkelijkheid?
Er is altijd het ‘ik‘. We identificeren onszelf met deze ‘ik‘. Wij maken onszelf zo belangrijk door deze ‘ik’: “Ik deed dit, Ik deed dat….” Je zou het verstand of het denken op Narayana moeten richten. Wanneer het ‘ik‘ verdwijnt, wanneer je het volledig aan God overgeeft, zul je voortdurend gelukkig zijn. Atma Kriya Yoga helpt bij alles wat je in jouw leven doet met het ultieme doel van het Godsbewustzijn. Je doet alles in een gerealiseerde staat, in een staat van gebed. Als je deze staat eenmaal hebt bereikt, kun je er dieper en dieper ingaan, totdat je volledig bent ontwaakt. Je moet in gelijkmoedigheid verkeren om deze realisatie te bereiken. Op het moment dat je tot overgave bent gekomen en je weet ‘dat’. Krishna noemt ‘dat’ in de Gita ‘de bewustzijnstoestand’. Deze Realisatie kun je niet meer verliezen. Soms vang je, ter herinnering, een glimp van het Goddelijke op. Het vraagt een intens verlangen en dat jij jouw sadhana (spirituele oefening) sterk maakt, jouw dagelijkse spirituele oefening. Je wilt iets hogers bereiken, maar je weten niet wie je bent. We dragen deze behoefte in ons. Wij willen iets hogers leren kennen. Ons dharma is deze waarheid te kennen. Je moet een doel hebben in jouw leven. Een persoon zonder doel, is als een boot op de oceaan zonder kapitein. Ons ultieme doel is Narayana te bereiken, Narayana te dienen.”

Narasimha (man-leeuw)  is beschreven als de vierde avatara (incarnatie) van Vishnu of Narayana. Hij kwam naar de aarde om Zijn devotee te beschermen en wordt ook wel de grote Beschermer genoemd.

Jaya Jaya Narasimha Deva, Jaya Jaya Hari Rupa, Jaya Jaya Narayan