Guruji is in Mauritius, waar Hij Darshan en Satsangs heeft gegeven, dagelijks een abishekam voor Giridhari wordt uitgevoerd. Ook heeft Guruji een murti van Krishna en Radhe gerenoveerd, zie foto. Vanaf vrijdag is Guruji met Zijn devotees op pelgrimsreis op het eiland Mauritius. Onlangs heeft de groep de tempel van Rose Hill bezocht. Vandaag sprak Swami Aniruddha in Mauritius over de diepere betekenis van Kali Yuga, mede naar aanleiding van orkaan Berguitta, waar het eiland Mauritius deze week mee te maken kreeg.

‘Er zijn 4 Yuga’s: Satya Yuga, Tetra Yuga, Dwapara Yuga (de tijd van Krishna) en Kali Yuga. Er is een verhaal in de Shreemad Bhagavatam (belangrijk Hindu-Geschrift) over Kali Yuga. Dit gaat over de vloek van Parikshit: Krishna heeft de aarde verlaten en de Pandava’s hebben van hun koninkrijk afstand gedaan en hebben hun kleinzoon Parikshit de leiding gegeven. De Kali Yuga begint te dagen en er is een beroemde scène waarin een koe (Moeder Aarde) tegen een stier met drie gebroken poten praat (de stier vertegenwoordigt dharma). De laatste poot wordt door een donkere man, die de Kali Yuga vertegenwoordigt, aangevallen. Parakshit staat op het punt hem te doden, maar staat hem toe zich op bepaalde zondige plaatsen te verstoppen. De poten van de stier vertegenwoordigen de pijlers van het dharma en het tafereel toont het verval van de gerechtigheid, veroorzaakt door Kali Yuga. In een moment van waanzin beledigt Parikshit een wijze ‘Shringi’, en wordt vervloekt. Hij zal binnen zeven dagen sterven. Parikshit trekt zich terug in de Ganges en verschillende wijzen ontmoeten hem. Uiteindelijk komt Sukadev (de verteller van dit verhaal) en zegt hem dat het beste wat de koning kan doen met zijn resterende tijd, is te luisteren naar de glorie van Narayana.’

Guruji heeft eerder tijdens een Satsang over de aard van de Yuga’s gesproken. Er is een innerlijke en een uiterlijke werkelijkheid. Hierin moet onderscheid gemaakt worden. Afhankelijk van jouw bewustzijnsniveau bevind je je innerlijk in de Satya, Kali, Tetra of Dwapara Yuga. Wil je Zijn antwoord op deze vraag over de aard van de Yuga’s weten? Kijk dan naar deze video:

Dagelijks verschijnen er foto’s en video’s van dit bezoek aan Mauritius. Wil je dit volgen? ‘Like’ de pagina van Bhakti Marga Mauritius op Facebook en volg de berichten.

Of volg Guruji op Twitter: