7 oktober 2017

EERLIJK EN OPEN ZIJN

Mensen denken, dat ze door voortdurend iets te doen, gelukkig zijn. Meestal vindt dezelfde dagelijkse routine plaats: ze gaan naar hun werk en gaan dan op vakantie. Hoe kunnen mensen op die manier gelukkig zijn? Er is enkel droefenis in hun ogen te zien, want ze weten niet wat werkelijk geluk is en hoe ze dit kunnen bereiken. Ze blijven het om die reden in de materiële zaken en in mensen zoeken. Daarom is er verdriet; iedereen rent naar de schaduw van het geluk. Ze laten zich door de veranderingen in de buitenwereld voor de gek houden en noemen dat geluk, liefde enz.

Je kunt het voor jezelf onecht maken, maar wat je van binnen hebt, zal altijd naar buiten komen, als het ware leven je door elkaar schudt. Je kunt het vergelijken met een fles. De fles kan er aan de buitenkant mooi uit zien, maar de inhoud telt. Als de buitenkant mooi is, wil nog niet zeggen dat je inhoud drinkbaar is. Hetzelfde geldt voor de onechtheid van menselijke blijdschap: het is niet echt. Enkel wanneer je naar waar geluk verlangt, stort Giridhari Zijn Genade over jou door jou op het spirituele pad te zetten.

Wat houdt dat pad in? Het is een pad van aanvaarding. Het leert jou op de eerste plaats jezelf te accepteren, zoals God jou heeft gemaakt; niet enkel aan de buitenkant, maar ook de realiteit van jouw hart, zoals alleen Hij en jij die kennen. Heb je dit eenmaal geleerd, dan doen de dingen in de buitenwereld er niet meer toe. De reis zal een reis zijn van waarheid en echte Liefde. Het is een innerlijke reis, die zich aan de buitenkant laat zien. Het verandert niets, maar het gaat over de groei van bewustzijn naar iets wat nooit ophoudt. Wat er ook gebeurt, het zal in de buitenwereld plaatsvinden. Jij bent in elke situatie stabiel, want samen met God ben jij jezelf.

Paramahamsa Vishwananda
7 oktober 2017, Twitter.com/Vishwananda