Dit weekend wordt Pasen in Shree Peetha Nilaya gevierd. Er staan diverse herdenkingen op het programma. Dit alles in aanwezigheid van Paramahamsa Sri Swami Vishwananda.

God komt in verschillende tijden, in diverse aspecten om de mensheid aan dezelfde essentiële lering te herinneren. De vorm zijn divers, de namen zijn divers, maar de lering is dezelfde. Het gebeurt altijd om ons te herinneren.

PARAMAHAMSA SRI SWAMI VISHWANANDA

Vorig jaar is de murti van Hanuman op het terrein van de ashram geïnstalleerd. Dit jaar valt Hanuman Jayanti op dezelfde dag als Paaszaterdag.

Hanuman wordt als het voorbeeld van bhakti beschouwd. Door wie Hij is, toont Hij ons hoe we ons op het spirituele pad dienen te begeven en hoe toegewijd wij behoren te zijn. Dit aspect van Hanuman, dat doordrongen is van wijsheid, laat ons zien dat we nergens bang voor hoeven te zijn wanneer Hij in de buurt is. Vandaag is het volgens de Shastra’s Zijn verjaardag, de dag waarop Hij Zich op aarde manifesteerde. Zoals je weet, is Hanuman een incarnatie van Heer Shiva. Toen Rama naar de aarde afdaalde, manifesteerden alle Godheden Zich in de vorm van Apen, de Varena Sena. Hanuman is feitelijk Shiva zelf. Daarom wordt er gezegd dat je de Genade van Gauri Shankar ontvangt als je tot Hanuman bidt. Zoals Ik tijdens Ram Navami uitlegde, is de Naam Rama een mengeling van Om Namo Narayanaya en Om Namah Shivaya. De eerste lettergreep van Rama is het ‘Ra’ in Om Namo Narayanaya en de tweede lettergreep is het ‘Ma’ in: Om Namah Shivaya.

Door Zijn toewijding is Hanuman doordrenkt van de Naam van Rama. In Zijn kindertijd werd Hij geïnitieerd in de Naam van Rama en Zijn toewijding kende geen grenzen. Zelfs nu nog wordt er gezegd: “Waar de Naam van Rama wordt gelezen, is Hanuman de eerste die komt en de laatste die gaat.” Hanuman is onsterfelijk. Hij reist de hele wereld over om alle mensen die Rama zijn toegewijd en tot Hem bidden, te beschermen en te zegenen.

Paramahamsa Vishwananda, Just Love 1