Guruji heeft gisteren samen met de devotees de tempel van de heilige Siddheshwar, Maharashtra in West-India bezocht.

Foto boven: de rudraksha kralen zijn door de Godin Parvati aan de heilige Siddheshwar gegeven en de Ganesha murti is 1000 jaar oud.

Fragment uit het verslag van een deelnemer:

‘Vanochtend hebben we de ashram van de heilige Siddheshwar bezocht. Hij was een groot heilige en aan de Heer Shiva toegewijd. Siddheshwar sprak na zijn geboorte jarenlang niet. Zijn ouders maakten zich hier grote zorgen over. Toen hij 8 jaar was, hielp hij op het veld mee. Plotseling verscheen Heer Mallinath (Shiva) voor hem en vroeg yoghurt aan hem. Hij rende naar zijn huis en sprak voor de eerste keer, dit natuurlijk tot grote vreugde van zijn ouders. Hij rende met de yoghurt naar het veld terug, maar Shiva was verdwenen.

In zijn wanhoop riep hij “Mallaya Mallaya Mallaya” en vroeg mensen waar Mallinath was. Zij stuurden hem naar de tempel met de Mallinath Jyotir Lingam. Daar lieten ze hem de Lingam zien, maar hij zei dat hij niet op zoek was naar de steen, maar naar de echte Vorm. Omdat niemand Shiva aan hem kon laten zien, weende hij bitter en wanhopig en sprong hij van een klif. Op dat moment verscheen Shiva en redde hem. Shiva vertelde hem dat hij naar Solapur moest gaan om daar een tempel te bouwen en de mensen te dienen.

De heilige Siddheshwar bouwde een enorme tempel op 35 hectare land. Naast zijn tempel heen legde hij een groot meer aan, als watervoorziening voor iedereen. Hij deelde gratis voedsel uit, wat tot op de dag van vandaag gebeurt. Daarnaast installeerde hij 68 Shiva Lingams in de omgeving, als bescherming en gaf hiermee iedereen de mogelijkheid ze te aanbidden.
Ooit wilden zijn grootouders op bedevaart gaan naar Lord Vitthala (Krishna), maar hij hield ze tegen. Hij zei tegen hen dat ze te oud waren voor een dergelijke reis. In plaats daarvan liet hij Vitthala aan hen verschijnen, zodat zij Darshan konden ontvangen. Hij schreef 68.000 korte verzen. Guruji zei gekscherende, dat hij ze vandaag de dag zou hebben getwitterd.

Daar lieten ze hem de Lingam zien, maar hij zei dat hij niet op zoek was naar de steen, maar naar de echte Vorm. Omdat niemand Shiva aan hem kon laten zien, weende hij bitter en wanhopig en sprong hij van een klif. Op dat moment verscheen Shiva en redde hem. Shiva vertelde hem naar Solapur te gaan om daar een tempel te bouwen en de mensen te dienen.’

In de tempel gaf Guruji een korte satsang: “De heiligen, dragen de Genade van God en dat is wat zij verspreiden. En de Genade van God kan op vele manieren komen. Het komt niet op de manier waarop wij het bedenken, want dan is de genade beperkt en God is niet gekomen om je dingen te geven die beperkt of begrensd zijn. Hij komt ons dat geven, wat geen einde kent, zodat wij Hem kunnen bereiken en met Hem kunnen verblijven.”

Jai Gurudev

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/posts/1405236822935791