De groep ging van Delhi naar Haridwar, waar zij de tempel van Anandamoyi Ma heeft bezocht. Zij was een groot Heilige, die in de vorige eeuw leefde. Zij wordt over de hele wereld als de Heilige Moeder beschouwd.

Anandamoyi Ma (30 april 1896 – 27 augustus1982)

Een fragment uit het verslag van één van de deelnemers aan de pelgrimsreis:

´Die avond zijn we met Guruji naar de Ganges gegaan waar Hij ieder van ons met het heilige water gezegend heeft. Het was verbazingwekkend te zien hoe Guruji het heilige water van de Ganges behandelt. Later die avond gaf Guruji een satsang over het onderwerp voor de komende 3 dagen: Stilte. Hij legde precies uit hoe de groep de aanstaande stille retraite zou moeten beoefenen. Hij legde vooral uit wat het betekent om in ´stilte´ of in ´Diepe Stilte´te zijn.

Guruji vertelde dat innerlijke stilte niet over uiterlijke dingen gaat, het gaat niet over ´nadenken´: “Ik praat niet, dus ik ben in stilte”. Hij zei dat het geen fysiek proces is, maar een mentaal proces. Alleen in innerlijke stilte kunnen we deze diepe Stilte aanraken – “Alleen hier (in deze innerlijke stilte) kun je luisteren naar de Stem van God”.

Hij legde verder uit dat Zijn ontmoeting met Mahavatar Babaji in een volledige stilte plaats vindt. De Meesters hoeven nergens over te praten. Alleen door opmerkzaam te zijn, zul je horen dat Hij met jou spreekt. Er is geen verbale communicatie, want alle communicatie vindt in alle stilte plaats. Guruji zei op een heel duidelijke manier dat stilte optreedt, wanneer je leert spreken met en leert luisteren naar je hart. Wanneer dit niveau bereikt is, wil dat zeggen dat er een communicatie tussen het ware Zelf en het denken bestaat. Guruji zei ook dat het op het spirituele pad heel belangrijk is om stilte te waarderen.

Wanneer je in de innerlijke stilte bent, kun je alles in de buitenwereld doen, want hierbij ben je voortdurend met het Goddelijke in verbinding. Dit is de communicatie die elk van jullie moet hebben en die je een link zal geven naar slechts één plaats (God”).´

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/posts/1393329777459829